Διεθνής καμπάνια για τη Μακεδονία και «δρόμοι του Μ. Αλεξάνδρου» ως απάντηση στους ανιστόρητους και μοχλός ανάπτυξης της Β. Ελλάδας – Πρωταγωνίστρια η Ημαθία

Του Τάσου Μπαρτζώκα

Για τους «Δρόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ένα φιλόδοξο σχέδιο, που ενσωματώνει τα προϊόντα της Μακεδονίας και της Θράκης μας με τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά τους μνημεία, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Πέμπτη στο 7ο Export Summit που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Βεβαίως, ως Ημαθία δεν θα μπορούσαμε να μην πρωταγωνιστούμε σε αυτό σχέδιο, αφού από εδώ ξεκίνησαν όλα και εδώ καταλήγουν όλα όσα αφορούν τον Μέγα Αλέξανδρο…

Στόχος του σχεδίου είναι το brand «Μακεδονία» να γίνει πόλος έλξης επενδυτών, επισκεπτών και καταναλωτών και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό εξωστρέφειας για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Βασικό σημείο αυτού σχεδίου είναι η Ημαθία, όπου υπάρχουν οι Μακεδονικοί τάφοι της Βεργίνας, η Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα, αλλά και το καινούργιο πολυκεντρικό μουσείο της Βεργίνας που αναμένεται επίσημα να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον επόμενο χρόνο. Μάλιστα, τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Βεργίνας θα αναδειχθούν ως ένα πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς θα αποτελεί το πιο ισχυρό επιχείρημα της εκστρατείας που θα ξεκινήσει η Ελλάδα για την αληθινή, την αυθεντική Μακεδονία.

Μαζί με την Πέλλα, το ΔΙΟΝ και τον Όλυμπο, την Αμφίπολη και όλες τις ενδιάμεσες περιοχές που είναι γεμάτες από αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία, θα παρουσιάσουμε αφενός σε όλο τον κόσμο την ιστορική αλήθεια, απέναντι στις ανιστόρητες προσπάθειες και ισχυρισμούς εκτός και εντός – δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές – Ελλάδος και αφετέρου θα αναδείξουμε και θα αξιοποιήσουμε την κληρονομιά μας.

Στις 7 Ιουλίου καλούμαστε να αποφασίσουμε ξεκάθαρα: Θέλουμε νέες περιπέτειες (στα Εθνικά, οικονομικά, εργασιακά κλπ ζητήματα) ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα; Θέλουμε μια Ελλάδα εθνικά, ηθικά και οικονομικά εξαθλιωμένη ή μια Ελλάδα περήφανη, ακμαία και οικονομικά «αναστημένη»; Στις 7 Ιουλίου επιλέγουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, σε κάθε τομέα, ψηφίζουμε ΝΔ!

Τάσος Μπαρτζώκας
Πολιτευτής ΝΔ