Παρουσιάστηκαν στην Βέροια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Τους υποψήφιους βουλευτές Ημαθίας παρουσίασε στην Βέροια ο ΣΥΡΙΖΑ. Την αυλαία της παρουσίασης άνοιξε ο Τάσος Κωστόπουλος σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ανατροπή και είναι εφικτός.
Τους υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε η Βαρβάρα Σαράντη διαβάζοντας τα βιογραφικά τους. Αμέσως μετά, οι υποψήφιοι πήραν τον λόγο και έκαναν από μια τοποθέτηση.

Ο Χρήστος Αντωνίου τόνισε ότι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινή γνώμη. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη απέναντι στην κοινωνική λαίλαπα που έρχεται και ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου και τόνισε ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες.

Ο Στέργιος Καλπάκης, συστήθηκε στο ακροατήριο και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε το μήνυμα των Ευρωεκλογών και πήγε σε εκλογές για να αποφύγει την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που μπορούσε να ζημιώσει την οικονομία. Άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι κρύβει ατζέντα με αντιλαϊκά μέτρα. Για την συνθήκη των Πρεσπών, τόνισε ότι στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι θα τηρήσει την συμφωνία.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, επεσήμανε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί ένα άνοιγμα σε άλλες δυνάμεις απέναντι στην κοινωνική λαίλαπα του φιλελευθερισμού. Τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν την κοινωνία. Μιλώντας για τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος, ανέταξε την δημόσια υγεία, δημιούργησε ένα ταμείο για όλους, τον ΕΦΚΑ, ενίσχυσε το Κοινωνικό κράτος, έδωσε επίδομα ενοικίου, έφερε τις 120 δόσεις για χρέη στο δημόσιο και τα ταμεία, τακτοποίηση δάνεια εργατικής εστίας, έδωσε ένα μέρος από την 13η σύνταξη, επανέφερε συλλογικές συμβάσεις, κ.α Για το νόμο Ημαθίας, είπε ότι έγιναν αθλητικά έργα, τελείωσε η ιστορία με το Τελωνείο της Κουλούρας, δόθηκαν πολλά χρήματα στους δήμους με το πρόγραμμα Φιλόδημος, το φυσικό αέριο έρχεται σε Βέροια και Αλεξάνδρεια κ. α.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μια λεηλατημένη χώρα, αμφισβήτησε την διαδικασία με τότε θεσμούς, άλλαξε την πολιτική του μετά το δημοψήφισμα και πήγε σε εκλογές. Σημείωσε ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν και βελτιώθηκαν οι συνθήκες σε τομείς όπως η υγεία, το ασφαλιστικό, ενώ ρυθμίστηκε ένα χρέος 370 δις που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα. Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι το μήνυμα του κόσμου ήταν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η ελάφρυνση των πολιτών από τα μνημονιακά βάρη.

Η Εύη Παπαγιαννούλη στάθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση και σημείωσε ότι παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, βελτίωσε κάποια πράγματα όπως η μείωση ΕΒΦΙΑ, η θέσπιση των 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία και στο δημόσιο, στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην κατάργηση της αυτοτελής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών κ. α. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά νέα εντολή στις εκλογές για να προχωρήσουμε προχωρήσει το πρόγραμμα ελαφρύνσεων.

Ο Άγγελος Τόλκας, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλο βάρος στο Μεταναστευτικής και στήριξε τις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Υπογράμμισε ότι η χώρα αποδείχθηκε πρότυπο στην αντιμετώπισή ενός τέτοιου θέματος δίνοντας την δυνατότητα στους πρόσφυγες να έρθουν κοντά στην τοπική κοινωνία. Κάνοντας κριτική στη ΝΔ, στάθηκε στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τους νέους από το Περιστέρι (μπορεί να γίνει ψυκτικός) και δείχνει την ταξική πολική της ΝΔ, ενώ στηλίτευσε και το επταήμερο δουλειάς που ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κλείνοντας ο κ. Τόλκας χαρακτήρισε αυταρχική, ρατσιστική και ακραία δεξιά τη ΝΔ.