Συνάντηση Φρόσως Καρασαρλίδου με Συνεταιρισμούς Ημαθίας

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου με τον αγροτικό χώρο. Επισκέφτηκε τους συνεταιρισμούς ΑΣ Μέσης και ΑΣ Μελίκης, ΑΣ Άμμου "Νέος Αλιάκμων", ΑΣ Απόλλων Κουλούρας, ΑΣ Νάουσας και ΑΣ Επισκοπής όπου είχε επαφές με μέλη της διοίκησης, εργαζόμενους και παραγωγούς για θέματα του αγροτικού χώρου.

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα διάθεσης και οι χαμηλές τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο. Η κα Καρασαρλίδου ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Αραχωβίτης, όπως: κατάθεση σχετικής πρότασης στην Ε.Ε. για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, άμεσα ενεργοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους, κατάθεση σχετικού φακέλου στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.

Η Κυβέρνηση, τόνισε η κα Καρασαρλίδου, στηρίζει των αγροτικό κόσμο, καταργώντας το τέλος επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμένους αγρότες, θεσμοθετώντας το αφορολόγητο εισόδημα ειδικά για μικρομεσαίους αγρότες, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ θεσμοθέτησε το ακατάσχετο για επιδοτήσεις έως 7.500€ ετησίως και παραμένει το ακατάσχετο των 1.250€ ανά μήνα. Ενίσχυσε με de minimis δύο χρονιές τους ροδακινοπαραγωγούς για ζημιές από βροχοπτώσεις. Άνοιξε νέες αγορές για το ακτινίδιο και άλλα προϊόντα σε Αργεντινή και Κίνα ενώ ετοιμάζεται άνοιγμα και σε άλλες χώρες.
Αναφερόμενη στην υπογραφή από τον υπουργό της απόφασης για τους όρους και την διαδικασία αναγνώρισης, λειτουργίας και ελέγχου των Διεπαγγελματικών

Οργανώσεων τόνισε πως δίνεται στα χέρια του αγροτικού κόσμου ένα σημαντικό εργαλείο για την αξιοποίηση της παραγωγής τους, ώστε να μπορέσουν να μπουν σε αγορές που ζητούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών φορέων ευχαρίστησαν την κα Καρασαρλίδου για το ενδιαφέρον της και τον αγώνα που δίνει δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια υποστηρίζοντας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

karasarl3 AS MESSIkarasarl3 AS MESSIkarasarl3 AS MESSIkarasarl3 AS MESSI