Βεσυρόπουλος: "Νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα σε κράτος, επιχειρήσεις και εργαζομένους"

Συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που γίνεται δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τους πολίτες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, μιλώντας στους πολίτες, αναφέρθηκε σε νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων για να γυρίσει η χώρα σελίδα, με ισχυρή ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος το νέο αυτό κοινωνικό συμβόλαιο συνδέεται με δύο προϋποθέσεις:

α) Το κράτος θα προσφέρει ένα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και χαμηλή φορολογία.

β) Οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους, και θα αμείβουν καλά τους εργαζομένους τους, τηρώντας την εργασιακή νομοθεσία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας που περιλαμβάνουν:

-Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που είναι ασφαλιστικά συνεπείς και σέβονται την εργατική νομοθεσία.

-Κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία τους, είτε με επιπλέον ασφαλιστικές παροχές, είτε και με συμμετοχή στα κέρδη, είτε με ειδικά προγράμματα απόκτησης μετοχών.

-Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ, ώστε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται ακολουθώντας τη πορεία βελτίωσης της οικονομίας.

vesiropoulos tr vesiropoulos tr