Τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής A. Τόλκα: «Τασσόμαστε ξεκάθαρα με την ενίσχυση του προοδευτικού πόλου, ενάντια στην ασάφεια προγραμματικών θέσεων της αντιπολίτευσης»

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις έδωσε σε OPEN TV και ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία Άγγελος Τόλκας.

Τόνισε ότι ενόψει της Κυριακής 7 Ιουλίου κρίνονται τα προγράμματα και οι προτάσεις οι οποίες τίθενται στο τραπέζι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την χώρα. Μετά την λήξη των μνημονίων η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει με τις δικές της δυνάμεις, τις δικές της πολιτικές. Άρα, ειδικά μετά την κρίση του 2009-2019, σήμερα οι δύο μεγάλες πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παρουσιάσουν και να κριθούν για το πρόγραμμά τους. Η συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ όσων αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και δημοκράτες είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί δυναμικά ο προοδευτικός έναντι του συντηρητικού πόλου ενώ αντίθετα η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει να στέλνει διαδοχικά μηνύματα υποστήριξης προς τον χώρο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το προσκλητήριο για την προοδευτική συμμαχία ενισχύεται συνεχώς. Παλεύουμε για να επικρατήσουν οι πολιτικές επιλογές για την στήριξη όσων πέρασαν δυσκολότερα, για θέσεις εργασίας, για δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, υγεία και παιδεία.

Ο Άγγελος Τόλκας σημείωσε ότι η ΝΔ δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά στο πρόγραμμα της και υπάρχουν αμφισημίες ενάντια μάλιστα στο συμφέρον των πολλών όπως για παράδειγμα σχετικά με την φορολογία, τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον στηλίτευσε και την υποκριτική στάση σχετικά με το αντικείμενο αρμοδιοτήτων του, το μεταναστευτικό.

Τέλος σε σχέση με τα εθνικά θέματα και την Τουρκία ξεκαθάρισε ότι η χώρα και η στρατηγική θέση Ελλάδας- Κύπρου ενισχύονται, όπως φάνηκε από την πρόσφατη έντονη και άμεση αντίδραση της Ε.Ε. ενώ διατύπωσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα φαινόμενα αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας από την ίδια την τουρκική πολιτική.