Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου σε οινοποιεία

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, συνοδευόμενη από στελέχη της τοπικής οργάνωσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα οινοποιεία ΒΑΕΝΙ Νάουσα και Οινοποιητική Μπουτάρη με σκοπό να έχει μια εικόνα για την κατάσταση του φετινού τρύγου και της πορείας του κρασιού.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Νάουσα Γιώργος Φουντούλης, το ξυνόμαυρο πλησιάζει στο τέλος της συγκομιδής του, με τη χρονιά να κρίνεται ικανοποιητική σε ποιότητα και παραγωγή. Η τιμή του παραγωγού θα είναι στο ίδια επίπεδα με πέρυσι ίσως και λίγο προς τα πάνω, αλλά αυτό θα φανεί σε λίγες ημέρες με την ολοκλήρωση της συγκομιδής. Οι εξαγωγές εξαρτώνται από τη χρονιά, κινούνται όμως σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ στην αγορά παρατηρείται μια αυξητική τάση προς το λευκό κρασί.

Συζητήθηκαν προτάσεις αλλαγών της νομοθεσίας για τις άδειες νέων φυτεύσεων, η έγκαιρη έγκριση των προγραμμάτων προώθησης και η προοπτική της ένταξης του κρασιού σε διακρατικές συμφωνίες με Τρίτες χώρες.

Με τον διευθυντή της Οινοποιητικής Μπουτάρη κ. Γεώργιο Κανελλίδη πέρα από τη πορεία της φετινής παραγωγής συζήτησαν και για την πορεία της εταιρίας, για το πλάνο εξυγίανσης της επιχείρησης που εφαρμόζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες. Ο κ. Κανελλίδης επισήμανε πως παρόλα τα προβλήματα το όνομα “ΜΠΟΥΤΑΡΗ” είναι ακόμη δυνατό και σ’ αυτό συμβάλλει και η ποιότητα του οίνου που παράγει και διατηρεί την επιχείρηση σε υψηλά επίπεδα.

Η κα Καρασαρλίδου δήλωσε πως είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν και πως θα συνεργαστούν από κοινού για να προωθήσουν τα αιτήματα του κλάδου ώστε να συμβάλλουν όλοι στην προώθηση του τοπικού οίνου. Η βουλευτής με την ευκαιρία επισκέφτηκε και το κτήμα Φουντή, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Φουντή για τη παραγωγική διαδικασία, τον τρύγο και τα προβλήματα της καλλιέργειας.