Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 ήταν προέκταση και ολοκλήρωση του μεγάλου έπους των Αλβανικών βουνών, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης.

Υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που αγωνίσθηκαν, βασανίσθηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του Λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/82 (ΦΕΚ 115 τ.Α΄) , την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου ως ημέρα Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάριν του ενωτικού της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την Επικράτεια στις 24 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή.

Οι κύριες εκδηλώσεις του εορτασμού θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίσθηκε από την Π.Ε. Ημαθίας που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ