Τέσσερα προγράμματα κατάρτισης 80 μακροχρόνια ανέργων στην Ημαθία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια

Τέσσερα προγράμματα κατάρτισης 80 ανέργων στην Ημαθία θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δικαιούχος είναι η «Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία ΟΤΑ».

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη δράση: «Κατάρτιση και πιστοποίηση δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων ανέργων», στο πλαίσιο της οποίας θα υλοποιηθούν τα προγράμματα.

Τα τέσσερα προγράμματα αφορούν σε θεωρητική και πρακτική κατάρτιση 80 μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση ή να βελτιώσουν τους όρους πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη μέριμνα θα παρασχεθεί σε μακροχρόνια ανέργους με ηλικία άνω των 50 ετών, προκειμένου ευκολότερα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με τα προγράμματα αυτά θα αναβαθμισθούν οι ικανότητες των καταρτιζομένων και θα τους δοθεί η δυνατότητα για συμπλήρωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο ή την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η έναρξη των προγραμμάτων υπολογίζεται για τον επόμενο Μάρτιο και η ολοκλήρωσή τους ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2021.