Καλαϊτζίδης: «Υλοποιούμε μια διεθνή συνεργασία στον αγροδιατροφικό τομέα που μπορεί να αποδώσει πολλαπλά και καινοτόμα οφέλη στην Ημαθία»

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινείται συνεχώς ανοδικά, καινοτόμα και αναπτυξιακά, τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε ένα ευρύ προγραμματισμό έργων και δράσεων κι εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας συμμετέχουμε μαζί της, έμπρακτα και ενεργά, υλοποιώντας από κοινού έργα ανάπτυξης και δράσεις καινοτομίας, μέσω προγραμμάτων από περιφερειακούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Τέτοια είναι και η διεθνής δράση του έργου AgroLabs στον αγροδιατροφικό τομέα, που πετύχαμε να φέρουμε στη Ημαθία, να την παρουσιάσουμε και να την υλοποιήσουμε και ελπίζω αυτή η διεθνής συνεργασία να μας αποδώσει πολλαπλά οφέλη». Αυτά τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης στον χαιρετισμό που απέστειλε για την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου “AgroLabs - Καινοτόμες Αγροδιατροφικές Συστάδες Συνεργασίας” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στη Βέροια και διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε  συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε για όλα τα παραπάνω, τόσο τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ. Μακεδονίας, Σωτήρη Μπάτο, ο οποίος ήταν παρών στο διεθνές συνέδριο της Βέροιας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις των εταίρων του έργου για τη δημιουργία Καινοτόμων Αγροδιατροφικών Συστάδων Συνεργασίας, στις περιοχές της Ημαθίας (Ελλάδα), της Λεμεσού (Κύπρος), του Fier (Αλβανία) και του Razlog (Βουλγαρία). Το έργο «AgroLabs - Καινοτόμες Αγροδιατροφικές Συστάδες Συνεργασίας»  συγχρηματοδοτείται από το Διαπεριφερειακό Διεθνές Πρόγραμμα Συνεργασίας “ INTERREG VB Balkan- Mediterranean 2014-2020” και τις εθνικές χρηματοδοτήσεις των συμμετεχουσών χωρών.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Λόγω έκτακτης συνεργασίας με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων στην Ημαθία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο διεθνές συνέδριο «“AgroLabs» που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, απέστειλε όμως χαιρετισμό αναφέροντας τα εξής:

«Ως Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας, εκφράζω τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη σημερινή διεθνή εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Βέροια. Το Διεθνές Συνέδριο του έργου AgroLabs - Καινοτόμες Αγροδιατροφικές Συστάδες Συνεργασίας είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμος προσπάθεια για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και η συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του συνεδρίου και των προπαρασκευσατικών δράσεων του, θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για την Ημαθία και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που πάντα δίνει στην περιοχή μας αντίστοιχες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως και τον αρμόδιο αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Μπάτο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινείται συνεχώς ανοδικά, καινοτόμα και αναπτυξιακά, τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε ένα ευρύ προγραμματισμό έργων και δράσεων κι εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας συμμετέχουμε μαζί της, έμπρακτα και ενεργά, υλοποιώντας από κοινού έργα ανάπτυξης και δράσεις καινοτομίας, μέσω προγραμμάτων από περιφερειακούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. . Τέτοια είναι και η διεθνής δράση του έργου
AgroLabs στον αγροδιατροφικό τομέα, που πετύχαμε να φέρουμε στη Ημαθία, να την παρουσιάσουμε και να την υλοποιήσουμε και ελπίζω αυτή η διεθνής συνεργασία να μας αποδώσει πολλαπλά οφέλη.

Καλωσορίζω στην Ημαθία όλους τους συνέδρους, ειδικά τους αδελφούς από την Κύπρο και τους φίλους και καλούς γείτονες  από την Αλβανία και τη Βουλγαρία.  Και χαίρομαι που σας καλωσορίζω από τη Βέροια, την πρωτεύουσα της Ημαθίας, τον τόπο όπου χτυπά από αιώνες, η καρδιά της ιστορικής Μακεδονίας, της ελληνικής Μακεδονίας, της ένδοξης πατρίδας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες.»