Συναντήσεις Τάσου Μπαρτζώκα με Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Δήμαρχο Βέροιας, Αστυνομικό Διευθυντή και Αστυνομικούς

Με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/1) ο υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ), Τάσος Μπαρτζώκας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με σημαντικά ζητήματα της Ημαθίας. Ο κ. Καλαϊτζίδης υποδέχτηκε εγκάρδια τον υποψήφιο, τον όποιο, όπως είπε, γνωρίζει πολλά χρόνια, τον εκτιμά ιδιαίτερα και είναι βέβαιος πως η εκλογή του θα είναι προς το συμφέρον της Ημαθίας.
 
Στη συνέχεια, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφθηκε το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος του έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει τους Δήμους: Την μεταφορά της υποχρέωσης είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, η οποία είσπραξη θα αντικαταστήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τους Δήμους.
 
Το μεσημέρι, ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, καθώς και την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας. Στο Αστυνομικό Μέγαρο, συναντήθηκε τόσο με τον Ταξίαρχο Νικόλαο Μπαντουβάκη, όσο και με τη διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας.
 
Το απόγευμα, συναντήθηκε στην Κουλούρα με μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και του απαρίθμησαν το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ημαθίας.
Νωρίτερα, επισκέφθηκε τα χωριά Μέση, Ν. Νικομήδεια, Παλιά και Νέα Λυκογιάννη και Διαβατό, όπου τα αγροτικά προβλήματα και το συνταξιοδοτικό ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων.
 
 Κάνοντας απολογισμό των συναντήσεων ο υποψήφιος βουλευτής σημείωσε: «Σήμερα συναντήθηκα με αγαπητούς φίλους, όπως ο Κώστας Καλαϊτζίδης, αλλά άκουσα και πολλά προβλήματα, τα οποία – όσο γνωστά και αν είναι σε μένα – κάθε φορά που μου τα καταθέτουν οι συμπολίτες μου, αισθάνομαι ακόμη πιο έντονη την επιθυμία να πολεμήσω για την επίλυση τους. Η υπερβολική φορολόγηση, η καθυστέρηση αποζημιώσεων σε αγρότες, η ανύπαρκτη εξασφάλιση διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, οι υποτυπώδεις τουριστικές και αναπτυξιακές δράσεις τα τελευταία χρόνια, έχουν αφήσει πίσω την Ημαθία. Υπάρχει όμως ελπίδα.  Ήδη έχω καταθέσει τις προτάσεις μου δημόσια και καθημερινά της επικοινωνώ στους συμπολίτες μου.
 
 
Για την Ανάπτυξη: Η Ημαθία να γίνει εμπορευματικός και βιομηχανικός κόμβος (εκμετάλλευση του  συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας για τη δημιουργία πραγματικής ανάπτυξης  και νέων θέσεων εργασίας, Αξιοποίηση Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας και του Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας, Κατασκευή βιομηχανικού πάρκου σε Βέροια – Νάουσα - Αλεξάνδρεια, Ολοκλήρωση κάθετου άξονα Βέροιας-Σκύδρας, Εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου της πόλης της Νάουσας, Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος). 
 
Ενίσχυση αγροτικής παραγωγής, κτηνοτροφίας και μεταποίησης (Ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, Τροποποίηση Κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες και άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών και δυνατότητα συμψηφισμού των χρεών των αγροτών με τις αποζημιώσεις, Ολοκλήρωση αρδευτικού νότιας ζώνης - σύνδεση με αναρρυθμιστικό φράγμα Αλιάκμονα, Δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος για δυναμικές καλλιέργειες, Μείωση του κόστους κτηνοτροφικής παραγωγής).
 
Στήριξη και τόνωση της αγοράς και των επιχειρήσεων: (Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας, Στήριξη της τοπικής αγοράς, Σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο, Εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών).