Καρασαρλίδου: Κανένα μέτρο για τον αγροτικό και τουριστικό κλάδο;

Από την βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου ανακοινώθηκαν τα εξής: "Καταστροφικές είναι οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία και στη δύσκολη αυτή συγκυρία η Κυβέρνηση καλείται να ενεργήσει άμεσα με στοχευμένα και γενναία μέτρα.

Ø Για τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές πρωτίστως.

Ø Για την επιβίωση νοικοκυριών, εργαζομένων και επιχειρήσεων της χώρας, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή κατέρρευσε ο τζίρος.

Στον Νομό Ημαθίας δύο είναι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας: Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώτος, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη.

Οι χρόνιες δυσκολίες του αγροτικού κόσμου ταλανίζονται από απλήρωτες ακόμα παραγωγές, από απλήρωτες αποζημιώσεις, από την έλλειψη χρηματοδότησης και εργατών γης και, τώρα, από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία στα αγροτικά προϊόντα. Όσο για τον τουρισμό και τα συναφή επαγγέλματα, καμία ειδική μέριμνα δεν ακούσαμε να ανακοινώνεται, πέραν της αναστολής λειτουργίας των ξενοδοχείων, των οποίων οι κρατήσεις στην Ημαθία έχουν ήδη ακυρωθεί ολοκληρωτικά.

Οι επιλογές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας αποτελεί πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτή την κρίση επέλεξε να ασκήσει μια τεκμηριωμένη και παραγωγική αντιπολίτευση, ώστε να βγει η χώρα και οι πολίτες όσο πιο αλώβητοι γίνεται. Δε μπορούμε όμως να μην ανησυχούμε και να μη ζητάμε από την κυβέρνηση την προστασία των παραγωγικών κλάδων, οι οποίες επιβάλλεται να σταθούν όσο πιο σύντομα γίνεται στα πόδια τους για την επανεκκίνηση της επόμενης ημέρας.

Καταθέσαμε ερωτήσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς αρμοδίους υπουργούς, για την λήψη μέτρων στήριξης για:

-Συνεταιρισμούς και αγροτικές, παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις

-Γεωργούς

-Κτηνοτρόφους

-Αλιείς

-Τουριστικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους στον τουρισμό

Εκτίμησή μας είναι ότι χωρίς την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό (εργαζόμενους και επιχειρήσεις ) η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας δε μπορεί να υπάρξει".