Νάουσα: Ευρεία σύσκεψη για τη νομιμότητα στην χρήση πεζοδρομίων - Προχωρά η αντιμετώπιση των αδέσποτων

d naousa

Την Τετάρτη θα γίνει ευρεία ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας για το σχέδιο τάξης κι εφαρμογής της νομιμότητας του δήμου αναφορικά με την χρήση πεζοδρομίων. Μάλιστα υπάρχει και μια μαθητική εργασία που έχει καταγράψει σημεία της Νάουσας που παρουσιάζουν προβλήματα. «Θα ζητήσω από τον διευθυντή του σχολείου να την παρουσιάσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα καταγράψει τις αυθαιρεσίες στην πόλη της Νάουσας και να προχωρήσει την εφαρμογή της τάξης. Επίσης στην Μ. Αλεξάνδρου να γίνει ένας έλεγχος αν οι κατασκευές των καφετεριών είναι νόμιμες» πρόσθεσε ο Δημήτρης Ρίζος.

Προχωρά το θέμα για τα αδέσποτα

Στην τελική του ευθεία έχει περάσει στη Νάουσα η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης σημείωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι εχει ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του καταφυγίου φιλοξενίας δυναμικότητας 8 ζώων, που πρόκειται να κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης εγκρίθηκε πρόσληψη κτηνιάτρου. «Θα είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα για τα αδέσποτα» σημείωσε ο δήμαρχος.

Το καταφύγιο, συνολικής επιφάνειας 145 τ.μ., θα περιλαμβάνει οκτώ αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, ιατρείο με τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό κ.ά.