Συνάντηση στη Νάουσα για εθελοντική προσφορά

ethel

Με στόχο τη δημιουργία διαρκών ομάδων εθελοντικής δράσης στην κατεύθυνση του εξωραϊσμού, καλλωπισμού και καθαρισμού περιοχών του Δήμου Νάουσας με ανάγκη παρέμβασης έγινε το πρωί της Τετάρτης μια πρώτη συνάντηση του Αντιδημάρχου Στέλιου Δάγγα και της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σοφίας Καλπαξίδου με εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος πρότεινε η δράση αυτή -που θα έλθει προσθετικά στο έργο των υπηρεσιών πρασίνου, τεχνικών και καθαριότητας- να έχει μια περιοδικότητα που και ουσιαστικό ρόλο θα δώσει στους εθελοντές και αποτέλεσμα στον Δήμο και τους δημότες. Τόνισε δε ότι από την πλευρά του Δήμου θα προωθηθούν δράσεις ανάπτυξης του εθελοντισμού και στα σχολεία, καθώς και πολιτικές ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της ρύπανσης εντός και εκτός πόλεων.

Από την πλευρά των συλλόγων εκφράστηκε θετική γνώμη και διάθεση για συμμετοχή στις δράσεις, με κάποιους από αυτούς ήδη να έχουν λάβει κατά μόνας σχετικές τακτικές πρωτοβουλίες (καθαρισμός πάρκου, γειτονιών, μονοπατιών κ.ά.).

Το πρώτο ραντεβού για εθελοντικό καθαρισμό θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Το ραντεβού όλων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν είναι στις 9 το πρωί, στο προαύλιο του Δημαρχείου. Θα δοθεί εξοπλισμός στους εθελοντές (γάντια, σακούλες, κλπ) κα θα ξεκινήσει η εξόρμηση.

Ο Δήμος Νάουσας επικοινώνησε και με τα σχολεία για τη δυνατότητα συμμετοχής στη δράση της Κυριακής.