Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδρίαση την Τετάρτη το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας. Ας δούμε ορισμένα σημεία από την προ ημερήσιας συζήτηση:

"Υπήρξε θετική εξέλιξη με το τμήμα Ασφαλείας μετά την μεγάλη προσπάθειάς μου και την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόρθωσα να τους πείσω. Εκφράζω την χαρά μου γιατί σε αυτή την προσπάθεια συμπορεύτηκαν και οι τοπικοί βουλευτές" τόνισε ο δήμαρχος Νάουσας. "Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε για δεδομένα πράγματα. Πετύχαμε κάτι δεδομένο" είπε ο κ. Καραμπατζός.

Για τον κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμαρχος Νάουσας είπε: "Δυστυχώς ο κεντρικός σχεδιασμός αφήνει πολλά πράγματα αναπάντητα και αυξάνει το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εμείς κάναμε έναν πολύ καλό σχεδιασμός και δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν οι δημότες για το κόστος. Επίσης ξεκινάει η προμήθεια των κάδων. Θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Ξεκινάμε τις διαγραμμίσεις για την τοποθέτησή τους κι έχουμε λάβη όλα τα μέτρα υγιεινής". "Η διοίκηση πάει με ρυθμό χελώνας. Εδώ και 1,5 χρόνο καταθέσαμε τις απόψεις μας. Πριν δυο χρόνια η διοίκηση έφερε το θέμα των κάδων και αυτό ακόμα δεν έγινε" σχολίασε ο κ. Καραμπατζός. "Έγιναν δυο προσπάθειες για προμήθεια κάδων. Ήρθαν τα κάπιταλ κοντρολ, δημιούργησαν πρόβλημα στην αγορά και δεν έγινε η προμήθεια. Τώρα ολοκληρώνεται η προμήθεια" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

dim naousa karampatz

"Υλοποιούνται πέντε μεγάλα έργα, είναι σε καλό επίπεδο και αναμένουμε να τελειώσουν μέχρι τέλος Οκτωβρίου" ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάουσας.

"Τι γίνεται με τα απλήρωτα ενοίκια 80.000 ευρώ της Καραπίδης Α.Ε" ρώτησε ο κ. Καραμπατζός. "Γίνονται αυτά που πρέπει να γίνουν για την είσπραξη. Ότι προβλέπει η νομοθεσία γίνεται" είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Την δημιουργία Στέγης για ορφανά ΑμΕΑ έθεσε ο κ. Ρίζος. Απαντώντας η κ. Μαλάκη, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, είπε ότι η διοίκηση εξετάζει αυτό το θέμα. "Υπάρχει ένα μέρος που σκεφτόμαστε. Έχουμε ένα πολεοδομικό σχέδιο μιας άλλης εποχής. Συναντούμε με αυτό παντού εμπόδια. Για να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο χώρο, πρέπει να δούμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες χρήσης του και κάτι τέτοιο δεν γίνεται σήμερα" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Να δοθούν οδηγίες στους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν σε σημεία της πόλης ζήτησε ο κ. Ρίζος. "Μέρος του πολιτισμού μας είναι το Street Art και θέλουμε αυτό να γίνει τουριστικό προϊόν. Δεν είναι τέχνη αν πούμε στον καλλιτέχνη τι θα ζωγραφίσει. Θέλουμε να είναι τουριστικό προϊόν για να μείνει ο επισκέπτης λίγο παραπάνω στη Νάουσα." απάντησε αντιδήμαρχος Δημήτρης Μάντζιος. "Στόχος μας να βελτιώσουμε την αισθητική της πόλης και να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της Νάουσας. Θέλουμε να προσθέσουμε ένα ακόμη σημείο ενδιαφέροντος" απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

dim naousa sim

"Πολλά κενά υπάρχουν στο Ειδικό Σχολείο Νάουσας σε αντίθεση με Βέροια και Αλεξάνδρεια. Να πιέσουμε ώστε τα μόρια που λαμβάνουν οι καθηγητές, να είναι περισσότερα στη Νάουσα από Βέροια, Αλεξάνδρεια" παρατήρησε ο κ. Δάγγας.

"Για τα 3-5 Πηγάδια θα έχουμε συνεδρίαση μέσα στον Οκτώβριο" είπε ο δήμαρχος απαντώντας στην κ. Μπαλτατζίδου ενώ για την ΔΕΤ σημείωσε: "Για την ΔΕΤ, βγήκε το νομοσχέδιο σε διαβούλευση και είναι όπως το ζητήσαμε. Μέχρι τέλος Οκτώβρη θα πάει για ψήφιση και προβλέπει την μεταφορά εργαζομένων".