"Καμπάνες" σε Κουτσογιάννη - Γκαρνέτα για χρέη της ΕΤΑ - Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Ποινές φυλάκισης 29 μηνών στον δήμαρχο Νάουσας και πρόεδρο της ΕΤΑ Νίκο Κουτσογιάννη και 36 μηνών στον Γιάννη Γκαρνέτα πρώην πρόεδρο (και οι δυο ποινές με αναστολή) επέβαλε η δικαιοσύν για χρέη στους εργαζομένους. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός επανέλαβε ότι πρέπει να επισπευσθεί η διαδικασία που αφορά οφειλές της ΕΤΑ που στέλνουν αιρετούς κατηγορούμενους, τους επιφέρουν εξοντωτικές ποινές και τους κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία. "Είναι απαράδεκτο να διώκονται πολιτικά πρόσωπα για τις πολιτικές τους επιλογές, όταν δεν υπάρχει φυσικά κατάχρηση" πρόσθεσε ο κ. Λακηνάνος. Άμεση λύση ζήτησε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλείου. "Ο εκκαθαριστής έκανε ότι έπρεπε να κάνει, πρέπει να παραδώσει την εκκαθάριση" τόνισε ο κ. Βαλσαμίδης.

"Είναι παράλογο να ευθύνονται αιρετοί που ανέλαβαν να διοικήσουν, την στιγμή που δεν αναλάμβανε κανείς, μια επιχείριση με υποχρεώσεις 700.000 ευρώ και ταμείο 10.000 ευρώ. Ευθύνονται γιατί, επειδή δεν μπόρεσαν να επιτύχουν το αδύνατο; " αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, απαντώντας για το θέμα των οφειλών των Νομικών Προσώπων και των δικαστικών περιπετειών που αντιμετωπίζουν αιρετοί του δήμου. "Αγωνίστηκα για να προστατέψω ότι άφησε έκθετο η προηγούμενη δημοτική αρχή, την περιουσία του λαού της Νάουσας" είπε ο κ. Κουτσογιάννης. Για την ποινή που επιβλήθηκε στους αιρετούς, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι είναι άδικη απόφαση που θα ανατραπεί στο Εφετείο.

dnaou2

Τι γίνεται και καθυστερεί η συζήτηση του προϋπολογισμού, ρώτησε ο κ. Καραμπατζός τονίζοντας ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έπρεπε να συζητηθεί (ή μέχρι την τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη). "Εντός της ευρείας προθεσμίας που ορίζει ο νόμος θα είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε αυτό το έλλειμμα που μας δημιουργεί η κυβέρνηση με την μη απόδοση των παρακρατηθέντων (670.000 ευρώ΄) να το καλύψουμε από αλλού" σχολίασε

Έντονο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Νάουσα σύμφωνα με τον κ. Ρίζο ο οποίος σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται σήμερα δεν αρκούν και ίσως ο δήμος θα πρέπει να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις για να λύσεις. Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο Λάκης Λακηνάνος παραθέτοντας παραδείγματα πολιτών που δέχθηκαν επίθεση.

Στο ελάχιστο περιορίστηκαν οι ζημιές στα σχολεία που φυλάσσονται από ιδιωτική security γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγκας και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους όταν έρθει προς συζήτηση το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με την εταιρεία, να ψηφίσουν υπέρ της ανανέωσης.

Πρόταση για έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταθέσει η ΔΕΥΑ Νάουσας την Τετάρτη. Πρόκειται για έργα που αφορούν αυτοματοποιημένη λειτουργία των αντλιοστασίων, στα οποία εξασφαλίστηκε η άδεια χρήσης νερού. Αυτό είπε ο πρόεδρος Γιάννης Παρθενόπουλος. Απαντώντας στον πρόεδρο του Γιαννακοχωρίου, ο κ. Παρθενόπουλος είπε ότι στόχος της ΔΕΥΑΝ είναι να εκμεταλλευτεί την υπερχείλιση της δεξαμενής του Γιαννοχωρίου (νερό που σήμερα χάνεται) για να ενισχύει την Μαρίνα κι όχι να αφαιρέσει νερό από το Γιαννακοχώρι.

Ερωτήσεις για παλιές δεσμεύσεις του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, όπως η απόκτηση του υδροηλεκτρικού Βαρβαρέσσου, η κατασκευή 8 σπιτιών για αδέσποτα, η μετακίνηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το κτίριο της οδού Βενιζέλου, κατέθεσε ο Τάσος Καραμπατζός.