Logo

Μικρά - Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Διάφορα ερωτήματα που αφορούν κυρίως ζητήματα καθημερινότητας δέχθηκε ο δήμαρχος Νάουσας. Αναλυτικά:

Ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός ρώτησε αν ο αγωγός TAP αφήνει κάτι στη Νάουσα και αν έχει κάνει κάτι ο δήμος γι αυτό. «Ο δήμος φιλοξενεί μεγάλο μέρος των εργαζομένων του αγωγού και τρώνε στη Νάουσα. Ο δήμος θα λάβει ως δωρεά τουρμπίνα για το υδροηλεκτρικό και αποκατάσταση δρόμων Μαρίνας, Πολλών Νερών» απάντησε ο δήμαρχος.

Ο κ. Καραμπατζός ρώτησε και αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία ο δήμος Νάουσας για τα προβλήματα του ροδάκινου. «Ο δήμος Νάουσας θα αναθέσει μελέτη για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ώστε αυτή η μελέτη να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από τον κ. Καραμπατζό ήταν αν η αίτηση του δήμου στην ΡΑΕ για το υδροηλεκτρικό έχει απορριφθεί. «Γνωστή η τακτική Καραμπατζού να διαστρεβλώνει τα πράγματα. Η Νάουσα έχει ακουστεί στην Ευρώπη για τα υδροηλεκτρικά στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και αυτό πειράζει αυτούς που είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους. Το Μπαχούτσι, εγκρίθηκε από το 2004 και η εταιρεία δεν το έχει υλοποιήσει. Ζητήσαμε από την ΡΑΕ να ακυρωθεί η άδεια. Δεν θα αφήσουμε τους ιδιώτες να αλωνίζουν. Εμείς το αλλάξει αυτό και υποβάλλαμε αίτηση και για το Μπαχούτσι. Ζητήσαμε να δίνεται συγκεκριμένος χρόνος υλοποίησης του έργου» απάντησε ο δήμαρχος.

Ερώτηση για τις απευθείας αναθέσεις κατέθεσε ο Ρίζος. «Όποιος έχει βρει κάτι μεμπτό ας προσφύγει στον Εισαγγελέα. Αλλιώς ας το βουλώσει. Στην σελίδα του δήμου στην Διαύγεια υπάρχουν όλα τα στοιχεία και ας κάνει «αναγνωστοθεραπεία».

Ερώτηση για το πλύσιμο των κάδων έθεσε ο κ. Ρίζος. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πολύ δύσκολα τους βρίσκουμε άδειους για να τους πλένουμε. Όταν θα μπουν σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Νάουσα, θα αποφορτιστεί η κατάσταση και θα είναι πιο εύκολο να τους βρούμε άδειους» δήλωσε ο κ. Καρανάτσιος, αρμόδιος αντιδήμαρχος.

«Το τελευταίο διάστημα, σοβαρή μερίδα του πληθυσμού πλήττεται από την κρίση. Πρόκειται για τους αγρότες. Οι αγρότες δεν είναι αντιμέτωποι μόνο με τα στοιχεία της κρίσης αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές» τόνισε ο Γιώργος Καρτσιούνης.

Στο 13ο Συνέδριο Υγειών Πόλεων συμμετείχε ως εκπρόσωπος του δήμου η Στέλλα Αραμπατζή. «Είχε ενδιαφέρον το συνέδριο. Παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική την δημιουργία δικτύου φορέων που ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική» σχολίασε η κ. Αραμπατζή.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb