Μικρά - Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Με το θέμα της απόκτησης αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο Νάουσας άρχισε την ενημέρωσή του ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. «Μιλώντας με το Υπουργείο Υγείας πληροφορηθήκαμε ότι εστάλη τον Ιούνη αίτημα για το ποια νοσοκομεία θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα απόκτησης αξονικού μέσω Leasing. Το μόνο Νοσοκομείο που δεν είχε απαντήσει ήταν το Νοσοκομείο Ημαθίας. Τελικά έστειλε αίτημα και το Νοσοκομείο Ημαθίας. Απορίας άξιο γιατί άργησε τόσο πολύ να απαντήσει. Εμείς ως δημοτική αρχή θα ήμαστε δίπλα στο Νοσοκομείο και στους εργαζομένους στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών του. Θα πρέπει όμως να είναι και το νοσοκομείο πιο γρήγορο στις αντιδράσεις του». «Δεν μας βρίσκει σύμφωνους το Leasing. Ο εξοπλισμός πρέπει να βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση και όχι σε Leasing ή δωρεές. Είναι ευθύνη του κράτους» σχολίασε ο Γιώργος Καρτσιούνης.

Για το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, ο δήμαρχος επεσήμανε: «Οι ασφαλτοστρώσεις είναι μεγάλο έργο και θα αλλάξει την εικόνα των οδών της Νάουσας. Παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στην απομάκρυνση αυτοκινήτων στους δρόμους παρέμβασης. Να μην φτάνουμε στο σημείο να καλούμε τον γερανό, χάνεται πολύτιμος χρόνος. Είναι κρίμα να καλούμε την τροχαία για ένα τόσο απλό ζήτημα».

Τον αντιπεριφερειάρχη για παρεμβάσεις σε σχολεία ευχαρίστησε ο δήμαρχος. «Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη για την αντικατάσταση κουφωμάτων σε σχολεία του δήμου Νάουσας. Συνεργαζόμαστε άψογα. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπα». «Η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι καλή. Να έρθει να μας ενημερώσει κάποια στιγμή τι γίνεται με τα άλλα δυο κομμάτια του άξονα Βέροια – Σκύδρα» σχολίασε ο Τάσος Καραμπατζός. «Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της μελέτης για το Πατρίδα – Εγνατία. Το άλλο κομμάτι, Νάουσα – Σκύδρα, υπάρχει μελέτη αλλά δεν υπάρχουν πόροι» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Πρόταση του Τάσου Καραμπατζού, να βγει ψήφισμα στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Με την πρόταση συμφώνησε και ο κ. Ρίζος. «Θα είναι κολοβό αν καταδικάσουμε μόνο την δολοφονία. Να καταδικάσουμε και την πολιτική που οδηγεί στην φτωχοποίηση του λαού» πρόσθεσε ο κ. Καρτσιούνης. Το ψήφισμα. ψηφίστηκε μόνο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Από την πλειοψηφία ψήφισαν μόνο οι κ. Μπίλης, Αποστόλου. 

Να μπει θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για το αιολικό πάρκο στο Βέροια ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός. Ένα μέρος του θα εγκατασταθεί στα όρια του δήμου Νάουσας και άποψη του κ. Καραμπατζού είναι ότι ο δήμος πρέπει να έχει λόγο.

Υπάρχει νομικό πλαίσιο για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους, ρώτησε ο Γιώργος Βασιλείου. «Το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει. Υπάρχει η διάθεση στις δημοτικές εκτάσεις να γίνει καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Όταν το επιτρέψει το νομοθετικό πλαίσιο, θα το δούμε και θα κάνουμε ανοιχτή ενημέρωση για το θέμα» απάντησε ο δήμαρχος.

dimitiko naous3

Για τους δημοτικούς οφειλέτες, ο δήμαρχος απάντησε σε ερώτημα του κ. Καραμπατζού ότι δίνεται η δυνατότητα σε ρύθμιση για αποπληρωμή της οφειλής. Διαφορετικά, ο δήμος θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για να προστατέψει τα συμφέροντά του.

«Συνεχίζουν τα λύματα του Νοσοκομείου να πέφτουν στην Αράπιτσα» ρώτησε ο Γιώργος Βασιλείου. «Περάσαν δυο θητείες της προηγούμενης διοίκησης και λύση δεν δόθηκε. Οι υπάλληλοι μου είπαν μετά την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, άλλαξαν τα υψόμετρα και δεν μπορεί το νοσοκομείο να συνδεθεί στον βιολογικό. Μόνο το 30% της πόλης είναι συνδεμένο στον βιολογικό. Τα υπόλοιπα λύματα πάνε...ίσα κάτω στα ποτάμια. Μακάρι να είχε χρήματα το ταμείο της ΔΕΥΑΝ να κάνουμε ανταποδοτικά έργα» απάντησε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιάννης Παρθενόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Δάγκας γνωστοποίησε ότι τα θέματα καθαριότητας ξεπεράστηκαν και τα παιδιά μπήκαν σε καθαρά και συντηρημένα σχολεία.

dimotiko naous2

Περίπου 6000 εισιτήρια κόπηκαν στο ανοιχτό κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου (6.000 ευρώ οι εισπράξεις), το οποίο ολοκλήρωσε την φετινή του λειτουργία.

Σε ερώτηση του κ. Καρτσιούνη αν έχουν απορροφηθεί όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, η κ. Μαλάκη απάντησε όλα τα παιδιά απορροφήθηκαν. «Τα τροφεία μας είναι τα χαμηλότερα στην Ελλάδα. Μόλις 30 ευρώ το μήνα. Προσπαθώ να ενημερώσω τους γονείς να καταθέτουν τα χαρτιά τους για να μπουν στα ευρωπαϊκά δίκτυα (ΕΕΤΑΑ) και να απαλλαχθούν από τα τροφεία» πρόσθεσε η κ. Μαλάκη.