Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κάδων σε όλο τον Δήμο Νάουσας

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των κάδων σε όλο τον Δήμο Νάουσας, πλην του νυχτερινού δρομολογίου που αφορά στο κέντρο της πόλης και το οποίο ανασχεδιάζεται. Με την εξέλιξη αυτή η εποχή της σακούλας με τα σκουπίδια στις γειτονιές της πόλης τελειώνει ανεπιστρεπτί και η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν θα μαζεύει πια τις σακούλες.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων της χωροθέτησης των κάδων, οι οριστικές θέσεις θα βαφτούν και σημανθούν ειδικά. Φυσικά η μετακίνηση των κάδων απαγορεύεται αυστηρά και η υπηρεσία δεν θα αδειάζει κάδους οι οποίοι έχουν μετακινηθεί.

Τα ωράρια αποκομιδής παραμένουν ίδια και οι δημότες πρέπει να βγάζουν τα σκουπίδια τους λίγο πριν την αποκομιδή, ώστε οι κάδοι να παραμένουν κενοί για να μπορεί η υπηρεσία καθαριότητας να προβαίνει σε δράσεις καθαριότητάς τους (πλύσιμο και απολύμανση). Κάδος που δεν είναι άδειος, δεν θα πλένεται.

Με στόχο την αρτιότερη λειτουργία της νέας αυτής συνήθειας για τους Δημότες μας και την καλύτερη εικόνα σε επίπεδο Δήμου, ενημερώνουμε ότι:
Στους πράσινους κάδους μπαίνουν μόνο οικιακά απορρίμματα σε ειδικές ανθεκτικές σακούλες και όχι χύμα.

Απαγορεύεται η ρίψη μπάζων, χόρτων, κλαδιών, φρούτων και λαχανικών από επαγγελματική χρήση, αποβλήτων κρεοπωλείων και ψαράδικων, ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα κ.λπ.), μεταλλικών αντικειμένων, στάχτης.

Απαγορεύεται και η ρίψη ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία οφείλουμε να τοποθετούμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων.

Για τους παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα από 200 ως 1.000 ευρώ, τα οποία διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.