Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την φαρμακευτική κάνναβη

Κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Νάουσας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας με αφορμή την συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση 1000 στρέμμάτων για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. 

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: "Την Πέμπτη, 1/2/2018, 6:00μμ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας με θέμα παραχώρηση γης στην περιοχή ανάμεσα από Επισκοπή και Πολυπλάτανο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, μαγαζάτορες, συνταξιούχους, γυναίκες, νέες και νέους σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, την Πέμπτη, 1/2/2018, 5:30μμ.

Με όχημα τη «φαρμακευτική» δήθεν χρήση της κάνναβης επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών. Μπορούμε και πρέπει να αποτρέψουμε το έγκλημα που δρομολογείται από Δήμο, κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους στην περιοχή μας.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργάνωσε περιοδείες, συζητήσεις και συσκέψεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στα χωριά Ειρηνούπολης και Ανθεμίων, με αφορμή την παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους για την παραγωγή «ιατρικής – φαρμακευτικής» κάνναβης. Από όλη τη δραστηριότητα μας, την επαφή μας με εργάτες, αγρότες, γυναίκες και νέους, όπως και από τη χθεσινή συγκέντρωσή μας στο Αγγελοχώρι φάνηκε καθαρά πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν συμφωνούν και απαιτούν να σταματήσει η όποια διαδικασία παραχώρησης γης για την καλλιέργεια της λεγόμενης «ιατρικής» κάνναβης. Υπάρχουν και αποφάσεις από συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους, φορείς και τοπικές κοινότητες".