Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Παραχωρεί το χιονοδρομικό κέντρο στους εκκαθαριστές για να αναδειχθεί νέος επενδυτής

Dimotik naousa

Την απόφαση να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια στον εκαθαριστή της ΔΕΤΑΒ για να προχωρήσει διαγωνισμό ανάδειξης νέου επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει την εκμετάλλευση του Κέντρου, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας.

"Είναι αναγκαία η παραχώρηση του χιονοδρομικού και για να μην προκύψουν ζημιές στις εγκαταστάσεις αλλά και για να υπάρξουν έσοδα που θα μειώσουν τις ζημιές της ΔΕΤΑΒ" εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Χρύσα Πασχούλα.

"Όπως δεσμευτήκαμε, μια απο τις προτεραιότητες μας ήταν η επαναλειτουργία του χιονοδρομικού. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό. Μας ενδιαφέρει να επιλέγει ένας σοβαρός επενδυτής για αυτό ο διαγωνισμός θα συνδυάσει πλειοδοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αφενός θα λειτουργήσει το κέντρο και δεν θα υποστεί ζημιά η τοπική αγορά και αφετέρου θα προκήψουν έσοδα για να μειωθούν οι ζημιές της ΔΕΤΑΒ. Θελουμε να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό κέντρο το οποίο θα ενισχύει τον τόπο σε ετήσια βάση" πρόσθεσε ο δημαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

"Συζητήσαμε τον Αύγουστο με το νέο δήμαρχο για το θέμα. Οφείλουμε να το λειτουργήσουμε το χιονοδρομικό. Είμαστε υπέρ της παραχώρησης" τόνισε ο πρώην δημαρχος Τάσος Καραμπατζός. Υπέρ της παραχώρησης τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Ρίζος τονίζοντας οτι παίρνει αυτή την θέση για να μην χαθεί η φετινή χρόνια.

Αντίθετος με την μίσθωση ήταν ο Γιώργος Καρτσιούνης σημειώνοντας ότι με την παραχώρηση του κέντρου, οι ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα μειωθούν και το περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους δεν θα είναι καλό. Ο κ. Καρτσιούνης υποστήριξε ότι το κέντρο πρέπει να το λειτουργήσει ο Δήμος και οι εργαζόμενοι να είναι δημοτικοί υπάλληλοι.

Επιφυλάξεις για το αν μπορούν οι εκαθαριστές να προχωρήσουν στην εκμίσθωση κατέθεσε ο Γιώργος Βασίλειου.

Απαντώντας στον κ. Καρτσιούνη ο δήμαρχος είπε οτι ακόμη κι αν ήταν σε λειτουργία η Δημοτική Επιχείρηση για να λειτουρήσει το κέντρο ο Δήμος, είχε προβλήματα όπως η μη έγκριση ισολογισμών τα τελευαία χρόνια, που δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Όσο για το μέλλον του χιονοδρομικού, ο κ. Κουτσογιάννης είπε οτι θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να καταθέσουν τις απόψεις τους.