Τιμήθηκε στη Νάουσα η 196η επέτειος του Ολοκαυτώματος

Με τον αρμόζοντα σεβασμό και τη δέουσα τιμή, τελέστηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 196η Επέτειο του Ολοκαυτώματος Νάουσας, στο χώρο θυσίας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησηςαναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σωκράτης Φάμελλος , έριξε στεφάνι στον ποταμό της Αράπιτσας και κατατέθηκαν στεφάνια από πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Σπυρίδων Λίτσας. Η αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών, φέτος πραγματοποιήθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Νάουσας.

Παρόντες από πλευράς επισήμων ήταν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυριζόγλου, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου και ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας κ.α.

mpartzokas epeteios olokaftoma naousa 2018 7

Στη συνέχεια, στο μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στην πηγή: http://www.naousanews.gr