Ενημερώσεις στον Δήμο Νάουσας σε θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης και αλλαγών με βάση το δημόσιο λογιστικό, και δημοσίων συμβάσεων

Από τον Δήμο Νάουσας ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Απριλίου ο κύκλος των Ημερίδων που συνδιοργανώνουν Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για την ενημέρωση υπαλλήλων και στελεχών Δήμων σε θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης και αλλαγών με βάση το δημόσιο λογιστικό, και δημοσίων συμβάσεων.

Στόχος των Ημερίδων είναι η επιμόρφωση των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων των δημοτικών Νομικών Προσώπων που χειρίζονται θέματα δημοσίων συμβάσεων και μεριμνούν για την ανταπόκριση των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων στις απαιτήσεις των εκάστοτε διενεργούμενων δημοσιονομικών ελέγχων.

Όπως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες είναι αναγκαία η συνεχής επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού των Δήμων ιδίως στη σημερινή περίοδο όπου η νομοθεσία αλλάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης σημείωσε πως στόχος των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του πολυδαίδαλου νομικού πλαισίου, έτσι ώστε να προάγει τη διαφάνεια ταυτόχρονα όμως να βοηθά στην ταχεία αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων, που σήμερα μεγιστοποιούνται από την πολυνομία και τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης.