Νάουσα: Έγκριση χρηματοδότησης 2,2 εκ. ευρώ για ύδρευση

Εγκρίθηκε σήμερα η χρηματοδότηση της πρότασης του ΔΕΥΑ Νάουσας στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, για την κατασκευή Πρωτοβάθμιας Μονάδας Επεξεργασίας Νερού στην πόλη της Νάουσας, ύψους 2.231.731 ευρώ. (ΑΔΑ: ΩΥ2Ψ465ΧΘ7-2ΛΨ).

Το έργο αφορά την κατασκευή μονάδας πρωτοβάθμιας επεξεργασίας του νερού που μεταφέρεται από τις πηγές Αγίου Νικολάου σε ειδικές μονάδες κροκιδοκαθίζησης, οι οποίες μπορούν να απομακρύνουν με επιτυχία τη θολότητα που εμφανίζεται περιοδικά στο νερό της πόλης της Νάουσας ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα κατάλληλης ποιότητας νερό για ανθρώπινη κατανάλωση, σε συμμόρφωση τόσο με την κοινοτική όσο και την εθνική νομοθεσία για το πόσιμο νερό. Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει επίσης τις δαπάνες για αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες καθώς και για την ηλεκτροδότηση του έργου.

«Άλλη μία σπουδαία εξέλιξη για τον Δήμο μας. Η πρότασή μας για κατασκευή της πρωτοβάθμιας μονάδας επεξεργασίας νερού στην πόλη της Νάουσας θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της θολότητας και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα του νερού από όπου υδρεύεται η Νάουσα. Με σχέδιο όραμα και μεθοδικότητα υλοποιούμε όλες μας τις εξαγγελίες και δίνουμε οριστική λύση στα προβλήματα. Συνεχίζουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.