Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας ενημερώθηκε για την πορεία της εκκαθάρισης της ΚΕΠΑΠ (βίντεο)

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας έκανε ο Τιμόθεος Βλαχόπουλος, εκκαθαριστής της ΚΕΠΑΠ. Όπως είπε, ανέλαβε την εκκαθάριση 29/6/2012. Σύμφωνα με τους πίνακες οφειλών που δόθηκαν στο συμβούλιο, υπάρχουν οφιλές προς:

Προς εφορία: 136.742 ευρώ

Προς ΕΦΚΑ: 422.182 ευρώ

Προς ΤΣΜΕΔΕ: 42.065 ευρώ

Προς πιστωτές και εργαζόμενους που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια: 103 χιλιάδες ευρώ

Χρέη προς τρίτους: 145.912 ευρώ και 141.642 ευρώ.

Χρέη προς εργαζομένους: 272.354 ευρώ

Ο κ. Βλαχόπουλος τόνισε ότι η συγχώνευση της επιχείρησης δεν έγινε σωστά ούτε στην συνέχεια τηρήθηκαν σωστά τα βιβλία της. Σημείωσε ακόμη αν υπάρξει συνεργασία με το λογιστήριο του δήμου και γίνουν παραγραφές προς τρίτους που δεν ζήτησαν τα χρήματά τους, μπορεί η εκκαθάριση να ολοκληρωθεί σύντομα. Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κουτσογιάννη, είπε ότι στο τέλος του Γενάρη, θα παραδώσει την έκθεση της εκκαθάρισης. Επίσης είπε ότι ο δήμος μπορεί από τώρα να αναλάβει τις οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί.

Άμεσα θα πρέπει να αναλάβει ο δήμος τα βεβαιωμένα χρέη για να μην επιβαρύνονται με προσαυξήσεις πρότεινε ο δήμαρχος Νάουσας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο της εκκαθάρισης.

Έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει τα βεβαιωμένα χρέη έκανε ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, περιγράφοντας τον Γολγοθά που τραβάνε τα μέλη των τότε διοικήσεων με οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εις βάρος τους.

Υπέρ της ανάληψης των βεβαιωμένων οφειλών ήταν και ο Νίκος Κουτσογιάννης, αφού όμως πρώτα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση για να υπάρξει οριστική εικόνα των οικονομικών της πρώην ΚΕΠΑΠ.

Δείτε στο βίντεο την ενημέρωση του κ. Βλαχόπουλου