Αλλάζουν τα… φώτα στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας

Αλλάζει τα φώτα σε όλο το οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένα έργο που θα κοστίσει δύο εκατ. ευρώ. Τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του έργου προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση - αποκατάσταση βλαβών, φθορών και ζημιών σε εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού οδών, φωτεινής σηματοδότησης, καθώς και διαχείρισης - επιτήρησης κυκλοφορίας, αρμοδιότητας ΔΤΕ/ΠΚΜ για τα έτη 2015 – 2016».
Όπως εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, ανάδοχος αναμένεται να προκύψει στα τέλη του καλοκαιριού και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

«Πρόκειται για ένα έργο που αφορά όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τους δρόμους και των εφτά περιφερειακών ενοτήτων. Θα αντικατασταθούν 20.000 κολώνες φωτισμού, καθώς επίσης θα γίνουν εργασίες σε οποιαδήποτε φθορά παρατηρείται και καλώδια» είπε ο κ. Αβραμίδης.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στα οδικά τμήματα Πατρίδα - Νάουσα Ν. Ημαθίας και Ποτίδαια - Κασσανδρεία Ν. Χαλκιδικής.

Πηγή: www.zougla.gr