Τζιτζικώστας: "Σύντομα η πρόταση για την Κουλούρα - Πιο στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Ημαθίας" (video)

Έντιμη, σωστή και ειλικρινή χαρακτήρισε την συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του νέου προέδρου Γιώργου Μπίκα και τόνισε ότι είναι προτεραιότητα στην Περιφέρεια οι καλές σχέσεις με τα Επιμελητήρια. "Μέσα από αυτές τις συνεργασίας θα μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε και να εφαρμόσουμε σωστές επιλογές, "Αυτό έπρεπε να το κάνουν και κεντρικές κυβερνήσεις, για να διαμορφώνονται οι πολιτικές από κάτω προς τα πάνω. Γι αυτό φτάσαμε εδώ, επειδή οι κυβερνήσεις δεν συνεργάστηκαν με τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας" είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι δεν προχωρούν πολιτικές που θα μειώσουν την γραφειοκρατία που κρατά την οικονομία καθηλωμένη.

Η συνεργασία με τα Επιμελητήρια έχει αποτελέσματα, είπε ο κ. Τζιτζικώστας και ως αποτέλεσμα ανέφερε το ότι η Περιφέρεια είναι πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων τα τελευταία τρία χρόνια ενώ υπάρχει και η βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλια ως η επιχειρηματική περιφέρεια της Ευρώπης για το 2018.

Η συνεργασία με τα Επιμελητήριο Ημαθίας όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα εμβαθυνθεί ακόμη περισσότερο, είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και σύντομα θα είναι έτοιμη η πρόταση για την αγορά της Κουλούρας. "Τις επόμενες δυο εβδομάδες θα κάνουμε μια σύσκεψη και θα αποφασίσουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε προκειμένου να λήξει αυτή η εκκρεμότητα" είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενες στις συνεργασίες που πρόκειται να γίνουν με το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία σε θέματα τουρισμού, στην προβολή και προώθηση των τροφίμων, στην μακεδονική κουζίνα κ.α.

Για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην Ημαθία, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι προχωρούν έργου που θα αλλάξουν την εικόνα του νομού, στους τομείς υγείας, περιβάλλοντος, υποδομών, πολιτισμού, οδικών αξόνων.