Τον Ιανουάριο η δημοπράτηση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου για Βέροια, Αλεξάνδρεια και άλλες 16 πόλεις

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ για δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις. Ο προϋπολογισμός (πλέον ΦΠΑ) για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ανέρχεται σε 56,56 εκατ. ευρώ, για την Κεντρική Μακεδονία σε 40,15 εκατ. ευρώ και για την Στερεά Ελλάδα σε 42,27 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν οι αποφάσεις ένταξης στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΣΠΑ 2014-2020) των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των έργων κατασκευής δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου σε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ο προϋπολογισμός (πλέον ΦΠΑ) για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ανέρχεται σε 56,56 εκατ. ευρώ, για την Κεντρική Μακεδονία σε 40,15 εκατ. ευρώ και για την Στερεά Ελλάδα σε 42,27 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα ποσά, το 50% θα χρηματοδοτηθεί από τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο 50% από ήδη συναφθέν δάνειο με την Ε.Τ.Επ. ύψους 48 εκατ. ευρώ και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος ώστε εντός του Ιανουαρίου 2019 να δημοπρατηθεί το σύνολο των έργων.

Αναλυτικότερα θα δημοπρατηθούν, μέσω του πλαισίου που θέτει ο Ν.4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων τα κάτωθι υπό έργα:

*Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος: Θήβα - Άμφισσα, Λαμία - Καρπενήσι, Λειβαδιά, Χαλκίδα

*Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Αλεξάνδρεια - Γιαννιτσά, Βέροια, Κατερίνη, Κιλκίς - Σέρρες,

*Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ορεστιάδα