Βολές Χειμώνα σε Τζιτζικώστα για το πρόγραμμα επισιτιστικής

Βολές στην διοίκηση της Περιφέρειας για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας εξαπέλυσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθάνασιος Χειμώνας, Λάζαρος Τόσκας. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

"«Ο κύβος ερρίφθη!!!»

Λιγότερες από είκοσι μέρες μας χωρίζουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 του Μάη. Και ξαφνικά τώρα, ως δια μαγείας, φαίνεται να λύθηκαν όλα τα προβλήματα!

Και η επισιτιστική βοήθεια από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ θα εφαρμοστεί, και θα μοιραστούν νωπά τρόφιμα για τους ωφελούμενους.

Προφητικό αποδεικνύεται το δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε στις 6/3/2019, όπου είχαμε προβλέψει επακριβώς τι επρόκειτο να γίνει!

Κύριοι της Διοίκησης της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, που είμαστε μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μάθαμε και τον τρόπο λειτουργίας σας και τον τρόπο σκέψης σας, και μαζί με εμάς και ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας, στο βαθμό που καταφέραμε να το επικοινωνήσουμε.

Ακόμα μια φορά πιθανότατα θα σπεύσετε να φωτογραφηθείτε, κατά την προσφιλή σας τακτική, και θα προσπαθήσετε πάλι να οικειοποιηθείτε ένα έργο που άλλοι και όχι εσείς εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν.

Ακόμη δε, αποφεύγετε να τοποθετηθείτε ξεκάθαρα για το εάν είστε υπέρ ή κατά του συγκεκριμένου προγράμματος, για το οποίο ανάλογα με το που βρίσκεστε ή που απευθύνεστε, παρουσιάζεστε να έχετε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Από τη μία πλευρά υποστηρίζετε ότι η κυβέρνηση φτωχοποίησε την κοινωνία και πως κάνει ελεημοσύνη μοιράζοντας τρόφιμα, ενώ από την άλλη, όταν είστε μπροστά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που δυστυχώς οι πολιτικές των δικών σας κυβερνήσεων έφεραν σε αυτή τη δεινή κατάσταση, λέτε πως εσείς είστε αυτοί που φροντίζετε για αυτήν την ενίσχυση και πως προσπαθείτε πραγματικά να βοηθήσετε!

Κύριοι της Διοίκησης, ένα έχει απομείνει ακόμα να κάνετε, άλλωστε το ξέρετε καλά και το έχετε εφαρμόσει στο παρελθόν με τους διορισμένους Νομάρχες σας. Μαζί με τα τρόφιμα μπορείτε να δίνετε και ψηφοδέλτια! Το κάνατε στο παρελθόν με τις επιταγές της άλλοτε Πρόνοιας της Νομαρχίας στην Ημαθία και είστε ικανοί να το ξανακάνετε!

Δεν αλλάξατε τακτική! Άλλωστε, όπως λέει και μια λαϊκή παροιμία «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την «Τακτική» του».
Κύριοι της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού (οι οποίοι είστε η Σύμπραξη για την εφαρμογή του προγράμματος) το μόνο που έπρεπε να κάνετε τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα αλλά και να φροντίσετε για το μέλλον, για όσο χρονικό διάστημα θα εφαρμόζεται το εν λόγω πρόγραμμα, είναι να μεριμνήσετε ώστε να αυξηθούν τα σημεία διανομής ή ώστε η παράδοση να πραγματοποιείται σε κάθε Δημοτική Ενότητα των Δήμων, καθώς οι δικαιούχοι των απομακρυσμένων οικισμών κάνουν έξοδα για να μπορέσουν να παραλάβουν τη βοήθεια, πολλές φορές, ίσα με την μισή αξία της βοήθειας του προγράμματος.

Φροντίστε λοιπόν, να ανταποκριθείτε στο ρόλο που σας έχει ανατεθεί, προς όφελος του λαού της Περιφέρειας μας και αφήστε στην άκρη να τους άνευ περιεχομένου επικοινωνιακούς χειρισμούς!!!".