Ηθική και πνευματική αφύπνιση χρειάζεται για να βρούμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση

ziseka dimi

Της Δήμητρας Ζησέκα

Συμφωνία λογικής και εμπιστοσύνης τώρα διαφορετικά εκλογές. Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία μπήκε στο δρόμο μη αντιστρεπτών βλαβών. Η οικονομία είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται.

Η χώρα είναι χωρίς πρόγραμμα, δηλαδή χωρίς Ευρωπαϊκή υποστήριξη και προστασία από τους κερδοσκόπους

Πώς θα επιστρέψει η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία στην στοιχειώδη ομαλότητα;

Ποιο θα είναι το τίμημα;

Το Δημοψήφισμα δεν έχει νόημα, είναι πλαστό ερώτημα, είναι διπλή παγίδα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ομαλότητα.

Μιλούν για αξιοπρέπεια, μια λέξη που έχασε, λόγο της επαναλαμβανόμενης χρήσης της, το νόημα της.

Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν την βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας μας, ο καθημερινός διασυρμός της χώρας μας σε όλο τον κόσμο είναι βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας μας και της περηφάνιας μας, το προσχηματικό, δημοψήφισμα της κυβέρνησης που έγινε μονο και μόνο για να μην χάσουν την εξουσία, είναι βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας μας.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι κόλαφος για την χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά το 1974 αμφισβητείται η εγκυρότητα εκλογικής διαδικασίας και είναι βαρύ πλήγμα της αξιοπρέπειας μας

Η κατάσταση της χώρας σήμερα δεν δείχνει αξιοπρέπεια, δείχνει τον παράλογο δογματισμο και την έλλειψη υπευθυνοτητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Την αξιοπρέπεια, ή την έχεις, ή δεν την έχεις. Κανεις δεν μπορεί να σου την δώσει, ούτε να σου την πάρει διότι αξιοπρέπεια σημαίνει αβρά και ευπρεπής υπερηφάνεια.

Απαιτείται επιστροφή στην λογική, ψυχραιμία και υπευθυνότητα από όλους.

Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας τώρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ,ΕΙΜΑΣΤΕ.

Η μόνη απάντηση σε αυτή την εκστρατεία που εξευτελίζει έννοιες θεσμούς και ανθρώπους είναι ένα βροντερό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την Ευρώπη.

Ζησέκα Δήμητρα
Μουσικολόγος - Μαέστρος