Logo

Βέροια: Παραλειπόμενα από την ορκωμοσία της νέας διοίκησης

orkomosia vorgia

Με την πρέπουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας διοίκησης. Την τελετή πραγματοποίησε όπως και στους άλλους δυο δήμους της Ημαθίας ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμονας. Στην είσοδο του Χώρου Τεχνών μάλιστα, στην υποδοχή, υπήρχαν νεαρές γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακές Βεροιώτικες φορεσιές.

Μια ώρα πριν άρχισαν να μεταβαίνουν στο Χώρο Τεχνών οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Χώρου Τεχνών στην ορκωμοσία όμως οι απλοί πολίτες ήταν λίγοι. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν οι νέοι σύμβουλοι και μέλη των οικογενειών τους. Υπήρχαν λίγοι υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν και ελάχιστοι πολίτες.

Διακριτική παρουσία είχε στην τελετή η οικογένεια του νέου Δημάρχου. Η σύζυγος και τα παιδιά του κάθισαν μακριά από τις θέσεις των επισήμων μαζί με τις δυο αδερφές του.

Μιλώντας με αυτοδιοικητικούς όρους, όταν έδινε τις ευχές του στη νέα διοίκηση, ο Μητροπολίτης είπε ότι βρίσκεται στην Μητρόπολή μας τέσσερις τετραετίες.

Πολιτικό όρκο έδωσαν οι επικεφαλής παρατάξεων Νίκος Μπέκης και Γιώργος Μελιόπουλος και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Ορφανίδης. Τους όρκισε ο νέος δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Ο μόνος που απουσίασε από την τελετή ορκωμοσίας ήταν ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Χαιρετισμό στην θέση του απηύθυνε ο Μιχάλης Σουμελίδης ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο επικεφαλής της παράταξης βρίσκεται στο εξωτερικό. Πριν λίγες ημέρες η οικογένεια του Κώστα Καραπαναγιωτίδη υποδέχθηκε το πρώτο εγγόνι από τον γιό του που ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Την υπόσχεση ότι θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη των δημοτών και θα προσπαθήσουν να συμβάλουν από τις θέσεις της μειοψηφίας έδωσαν στον χαιρετισμό τους οι επικεφαλής παρατάξεων Μελιόπουλος, Μαρκούλης, Παπαγιάννης.

Γκρίνια για την ζέστη που υπήρχε στο Χώρο Τεχνών υπήρξαν από ορισμένους αλλά και από τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Παπαγιάννη (από το μικρόφωνο). Η αλήθεια είναι ότι ο κλιματισμός της αίθουσας άναψε πολύ νωρίς αλλά ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων και η πολύ ζεστή ημέρα αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες στην καλή ψύξη του χώρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, Σάκης Χειμώνας και Δημήτρης Μούρνος εκπροσώπησαν την Περιφέρεια στην τελετή ορκωμοσίας. Από τον Δήμο Νάουσας παραβρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης ενώ τον δήμο Αλεξάνδρειας εκπροσώπησε ο νέος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπρουσκέλης. Παρούσα και η απερχόμενη δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στην πρώτη σειρά των επισήμων και ο δωρητής του δήμου Γιάννης Κούσιος. Εκ μέρους των βουλευτών διακρίναμε την Γεωργία Μπατσαρά και τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb