Logo

Παραλειπόμενα από την παράδοση - παραλαβή της διοίκησης στον δήμο Βέροιας

dimos veria paradosi

Με την πρέπουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βέροιας η τελετή παράδοσης παραλαβής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά και εκπρόσωποι της Μητρόπολης και των σωμάτων ασφαλείας.

Από τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους διακρίναμε τους Βασίλη Γιαννουλάκη, Κυριάκο Παναγιωτίδη, Γιώργο Μιχαηλίδη. Παρών και ο πρώην δήμαρχος Βεργίνας Χρυσόστομος Χατζόπουλος. Παραβρέθηκε και ο δωρητής του δήμου Γιάννης Κούσιος.

Μπορεί η απερχόμενη δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου να μην έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ωστόσο θεωρεί και προσωπική της επιτυχία την εκλογή του Κώστα Βοργιαζίδη διότι όπως είπε «ο Κώστας Βοργιαζίδης ξεκίνησε δίπλα μου την αυτοδιοικητική του πορεία και πίστεψα σ' αυτόν».

Με ένα λιτό έντυπο θα παρουσιάσει το έργο της στον δήμο η κ. Ουσουλτζόγλου. Όπως είπε, το έντυπο δουλεύεται και σύντομα ολοκληρώνεται.

Να αφήνει στους συνεργάτες του όσο χώρο χρειάζονται σκεπτόμενος πάντα πως την συνολική ευθύνη θα την έχεις τελικά αυτός προέτρεψε τον Κώστα Βοργιαζίδη τονίζοντάς του ότι την κριτική θα την υποστεί αυτός και «μακάρι να είναι καλοπροαίρετη κι όχι η χειρότερη όπως την υπέστην εγώ. Βάλε όρια πολύ διακριτά» είπε.

Η πρώτη αιχμή που άφησε η δήμαρχος αφορούσε πρώην συνεργάτες της. Συγκεκριμένα είπε: «Εγώ δεν έβαλα διακριτά όρια. Σεβάστηκα πολύ περισσότερο απ' όσο ενδεχόμενα έπρεπε την προσωπικότητα του καθενός, σεβάστηκα απολύτως τις αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων δήμου και νομικών προσώπων στα οποία δεν είχα καμία παρέμβαση, σεβόμενη τις απόψεις που διαμορφώνονται από τη δημοκρατική διαδικασία. .. Αυτό όμως, θεωρήθηκε αδυναμία – και λόγω φύλου-, και κάποιοι εξ αυτών, που έπρεπε να το εκτιμήσουν γιατί δεν τους στέρησα την δημιουργική ανάσα, βρέθηκαν απέναντί μου. Όχι απαραίτητα φανερά, αλλά ακόμη χειρότερα έμμεσα και υπόγεια».

Για το νέο δήμαρχο η κ. Ουσουλτζόγλου είπε: «Ξέρω ότι έχεις τεράστιες δυνατότητες, ευστροφία, γνώσεις, υπομονή, ξέρεις να ακούς. Είσαι έντιμος και ικανός, που λέει κι ο Θανάσης» ενώ για τους νέους συμβούλους «Θα πάτε καλά. Αρκεί να αφουγκραστείτε με προσοχή τις απαιτήσεις των κρίσιμων καταστάσεων και των κοινωνικά βαλλόμενων πολιτών. Αρκεί να μη ζωστούν κάποιοι τη βαριοπούλα για να γκρεμίσουν υποθέτοντας ότι μπορούν να ξανακτίσουν τα κτισμένα... Ξεπεράστε, συνάδελφοι, τα μικρά και ανθρώπινα. Δύσκολη υπόθεση. Δεν υπάρχουν θώκοι στην Αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν μόνο οι έσχατοι που... φαίνονται πρώτοι. Υπηρέτες του πολίτη και των συμφερόντων του. Τίποτε παραπάνω. Προστατέψτε το Δήμαρχο. Συζητάτε μαζί τα προβλήματα. Μη συζητάτε γι' αυτά ή γι' αυτόν στο καφενείο. Δεν βάλλεται ο Δήμαρχος. Βάλλεται ο Δήμος εν τέλει....».

Για τους ειδικούς συνεργάτες τόνισε η κ. Ουσουλτζόγλου ότι «όσοι ενεργοποιούνται επαγγελματικά εδώ, δεν πρέπει να ενεργοποιούνται για να αποκατασταθούν επαγγελματικά, αλλά για να προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες σε ένα πολύ απαιτητικό και εξειδικευμένο – κατά περίπτωση- αντικείμενο. Αυτό είναι μια αλήθεια που πολλοί την αγνοούν.... Μετακλητοί, είναι ειδικοί επιστήμονες με γνώσεις, αλλά και εμπειρίες σε συγκεκριμένους τομείς. Δεν είναι οι κοινωνικοί μας φίλοι ή συγγενείς». 

Για τους ειδικούς της συνεργάτες είπε η απερχόμενη δήμαρχος: «Ένα ευχαριστώ, λιτό κι από καρδιάς, στον Γενικό Γραμματέα, διακεκριμένο οικονομολόγο, που απέδειξε για άλλη μια φορά στην μακρόχρονη θητεία του σε μεγάλους Οργανισμούς και στα Κοινά του Νομού, ότι ξέρει να γίνεται αρεστός σ' αυτούς που κλήθηκε να υπηρετήσει, τους πολίτες δηλαδή. Να τον ευχαριστήσω που έθεσε τον εαυτό του, τις γνώσεις του, τον άπειρο χρόνο που διέθεσε από τα ξημερώματα πάντα, για να λειτουργήσει ως ανάχωμα στα άμεσα και εξαιρετικά επείγοντα θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες, αλλά και την πολυάνθρωπη δημοτική οικογένεια. Στους συνεργάτες μου, την επιστημονική συνεργάτιδα αρχιτέκτονα κ. Κλεοπάτρα Θεολογίδου που μου έκανε την τιμή να συνταξιδέψουμε, τους ειδικούς συνεργάτες, τον δικηγόρο και επι χρόνια πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Γιάννη Καπανίδη, τον γεωτεχνικό, έμπειρο σε θέματα περιβάλλοντος και δημοσιογράφο Φώτη Αργυρίου, τον γεωπόνο και γνώστη των ζητημάτων των Ενοτήτων Γιάννη Μαντζέλα από το ορεινό Δάσκιο, και τέλος το νεώτερο με πολλά γνωστικά εφόδια , που ελπίζω στην διάρκεια της καριέρας του να μην ξεχάσει ότι ξεκίνησε δίπλα μου τον Στράτο Τάκη. Αλλά και τον Σάμουελ και τη Δώρα που με ανάγκασαν οι κυβερνητικές αποφάσεις να απολύσω. Διαβλήθηκαν όλοι και προσπάθησαν πολλάκις να τους διασύρουν μαζί με μένα . Όσοι ήταν από την πρώτη θητεία , κι όσοι παρέμειναν ή προστέθηκαν στη δεύτερη, Φέρανε χρήματα στο Δήμο. Εισηγήθηκαν και πραγματοποίησαν πρωτοπόρα προγράμματα, ευρωπαϊκά και εγχώρια. Είτε αφορούσαν την ανεργία , την εκπαίδευση, τις κοινωνικές δράσεις, είτε το περιβάλλον, τα έργα υποδομής, τα προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ. Ξεχωριστά επιτρέψτε μου να αναφέρω αυτόν που λείπει. Τον Παύλο Κρικέλη που έφυγε από τη ζωή νωρίς, κατάφερε όμως στο λίγο διάστημα που έζησε στο Δήμο να δημιουργήσει υποδομή δημοτικής οπτικής ίνας να προχωρήσει έργα ψηφιακής σύγκλισης ...Αυτά όμως, θα τα πούμε στην παρουσίαση έργου. Σοφία ,Γιώργο, Κατερίνα , παιδιά κι αδέλφια μου.... Κέρδισα αδέλφια και παιδιά αυτά τα χρόνια και αιρετούς και συνεργάτες 'η μονίμους υπαλλήλους».

Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, πέρα από τα λάθη και τις παραλήψεις της, η απερχόμενη διοίκηση κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών είπε στον χαιρετισμό του ο Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι κατάφερε να οδηγήσει το Δήμο Βέροιας στην εποχή του Καλλικράτη ομαλά, χωρίς αναταράξεις και καθυστερήσεις να συγκρατήσει τα οικονομικά ώστε ο Δήμος να παραμείνει βιώσιμος, να σχεδιάσει, να ξεκινήσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα για την περιοχή όπως το σχολικό συγκρότημα στα Γιοτζαλίκια, να καταγράψει υψηλούς δείκτες απορροφητικότητας κονδυλίων, προετοιμάζοντας το Δήμο για τη νέα προγραμματική περιόδο, το ΣΕΣ, που ξεκινά σε λίγους μήνες, να απλώσει ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που δοκιμάζονται έντονα από την οικονομική κρίση.

Μιλώντας για την κ. Ουσουλτζόγλου ο Κώστας Βοργιζίδης είπε ότι «όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σας μάθαμε την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, την αξία του να θέτεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία των συμπολιτών σου, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση».

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb