Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στον Δήμαρχο Βέροιας με φόντο το ροδάκινο

Rosoi Dimosiografoi

Την αντιπροσωπεία Ρώσων δημοσιογράφων –διαμορφωτών της κοινής γνώμης δέχτηκε, το πρωί της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Τους Ρώσους δημοσιογράφους συνόδευαν ο Εμπορικός Διευθυντής της NOVACERT, Γιάννης Στεργίου και το στέλεχος της εταιρίας, Απόστολος Λιακόπουλος ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Άρης Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή της Ημαθίας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ροδάκινου σε Τρίτες Χώρες και συγκεκριμένα στη Ρωσία, Ουκρανία και Νορβηγία», που υλοποιείται από την ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων NOVACERT, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο, στο πλαίσιο των επαφών τους με τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Βοργιαζίδης υποδέχτηκε τη ρωσική αντιπροσωπεία με ιδιαίτερη θέρμη, υπογράμμισε τους διαχρονικούς δεσμούς των Ελλήνων με τους Ρώσους ενώ εκδήλωσε τον προβληματισμό του για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα σύντομα θα επιλυθεί από τη στιγμή που υπάρχει η πηγαία διάθεση των παραγωγικών-εμπορικών δυνάμεων των δυο χωρών αλλά και των απλών πολιτών να βρεθεί άμεσα λύση.

Παράλληλα, σημείωσε τη σπουδαιότητα της ρωσικής αγοράς για τη Βέροια και ευρύτερα την Ημαθία σε εμπορικό και σε τουριστικό επίπεδο και δεσμεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα εργαστεί συστηματικά για την ενίσχυση των σχέσεων της περιοχής με τη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σας υποδέχομαι σαν φίλους. Οι σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων υπήρξαν διαχρονικά πολύ καλές ήδη από την εποχή της ελληνικής επανάστασης και δεν είναι δυνατόν να διαταραχτούν σε επίπεδο λαών εξαιτίας κυβερνητικών λαθών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα είμαι βέβαιος ότι η ιδιαίτερη αυτή σχέση φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων θα παραμείνει αμετάβλητη στη συνείδηση των πολιτών. Δεν είμαστε εμείς ως Δήμος που θα αποφασίσουμε για την άρση του εμπάργκο αλλά σας βεβαιώνω ότι θα πιέσουμε την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν πως σκοπός του ταξιδιού τους είναι η εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τους παραγωγούς και διακινητές του ροδακίνου και η καταγραφή όλων των σταδίων παραγωγής του από την καλλιέργεια μέχρι την τυποποίηση.

Οι πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη μέχρι τώρα παραμονή τους στην περιοχή, όπως τόνισαν, είναι πολύ θετικές κάτι το οποίο θα μεταδώσουν από τα μέσα στα οποία εργάζονται με την επιστροφή στην πατρίδα τους. Μάλιστα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη της Βέροιας τόσο από τον μνημειακό πλούτο της όσο και από τη σύγχρονη ζωή της.

Τέλος, ο Δήμαρχος τους προσέφερε το λεύκωμα της Βέροιας και ενημερωτικό υλικό που θα τους βοηθήσει στο έργο της δημοσιογραφικής παρουσίασης της περιοχής μας στα ρωσικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.