Κρυφά και φανερά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς σπουδαίες ειδήσεις αλλά και δίχως πολιτικές κόντρες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ούτε η προ ημερησίας συζήτηση είχε τις γνωστές εντάσεις ούτε και τα θέματα ημερήσιας διάταξης βγήκαν ειδήσεις. Ας περιοριστούμε στα παρακάτω σημεία:

Εντολή να μοιραστεί κείμενο του Inveria με θέμα «Η βλακεία ξεπερνά τα όριο» έδωσε ο δήμαρχος. Ήθελε να φωτογραφίσει κανέναν σύμβουλο ο Βοργιαζίδης ή μας φάνηκε;

Πολύ χρόνο έφαγε όμως το θέμα της βλακείας. Υπάρχει μια παροιμία που λέει: πέταξε ένας παλαβός μια πέτρα στην λίμνη και 40 γνωστικοί προσπαθούσαν να την βγάλουν.

Απών και πάλι ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Απουσιάζει στο εξωτερικό είπαν οι συνεργάτες του. «Ιπτάμενο Νομάρχη» τον είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο Σάββας Γαβριηλίδης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο λόγω των πολλών ταξιδιών του.

Ο Παπαγιάννης συνήθως έφευγε μετά την ολοκλήρωση της προ ημερησίας συζήτηση. Την Δευτέρα ούτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε δεν κάθισε να ακούσει. Άρον άρον έφυγε. Τον πείραξε κάτι που έκανε ο δήμαρχος ή φοβήθηκε μην τον ρωτήσει ξανά ο Διαμάντης για τον Τσιπίδη;

Ο Διαμάντης γιατί επιμένει να ρωτά τον Παπαγιάννη για τον Τσιπίδη; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γιάννης με τον υποψήφιο σωτήρα της Ημαθίας που συνελήφθη στην Βέροια ως φυγόποινος, αφού διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τότε δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή φυλάκισης τριών ετών και 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για απάτη και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για να προλάβει περιστατικά μπούλινγκ κατέθεσε ο Γιάννης Παπαγιάννης διότι στο νέο συγκρότημα στα Γιοτζαλίκια συστεγάζονται μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου. Το πρώτο άδειασμα στον Παπαγιάννη ήρθε από την Ένωση Συλλόγων Γονεών και Κηδεμόνων. «Θεωρούμε ότι η λειτουργία στον παραπάνω χώρο και σε έκταση άνω των 5 στρεμμάτων του 1ου Γυμνασίου αλλά και του 2ου ΓΕΛ δεν είναι ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας, αφού υπάρχει σαφής οριοθέτηση του χώρου και των δραστηριοτήτων κάθε σχολείου. Αναφορικά με πιθανά περιστατικά μπούλινγκ που αφορούν την γειτνίαση μαθητών Λυκείων με μαθητές Γυμνασίων, έχουμε να αναφέρουμε ότι ουδεμία καταγγελία ανάλογων περιστατικών μας έχει καταγγελθεί ως φορές. Αντίθετα κατά περιόδους έχουν απασχολήσει την τοπική κοινωνία περιστατικά μπούλινγκ μεταξύ ομήλικων μαθητών» αναφέρει η ανακοίνωση. Το επόμενο άδειασμα ήρθε από τον Μπέκη, έμπειρο εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο.

Μια και το θέμα της συστέγασης μαθητών γυμνασίου – λυκείο αναδείχθηκε ως μείζον στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, να σημειώσουμε ότι σε πολλά σημεία του νομού (Αλεξάνδρεια, Μελίκη, Ριζώματα, Μακροχώρι, Ειρηνούπολη, Πλατύ μέχρι πέρσι) υπήρχαν μαθητές γυμνασίου – λυκείου στο ίδιο διδακτήριο.

Ο Κάκαρης έραψε κοστούμι ή θα αξιοποιήσει κάποιο από την προηγούμενη θητεία του; Σε ερώτησή μας, η απάντησή του ήταν ότι του είναι μικρά τα κοστούμια της προηγούμενης θητείας του. Μάλλον θα χρειαστεί να ράψει καινούργιο.

Ερώτηση για το ηρώο της Πλατείας Ωρολογίου κατέθεσε ο Ζήσης Πατσίκας. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι όταν θα υπάρχουν εξελίξεις θα ενημερώσει. Βέβαια το θέμα δεν είναι κρυφό. Το ηρώο φτιάχτηκε χωρίς απόφαση, δεν μπορούσε να αποπληρωθεί, ο δήμος δανείστηκε από εργολάβο δανεικά κι αγύριστα, πλήρωσε ένα μέρος στον δημιουργό Βαρώτσο, ο οποίος στράφηκε κατά του δήμου για τα υπόλοιπα. Κατά του δήμου στράφηκε και ο εργολάβος για να πάρει αυτά που δάνεισε και δεν του επιστράφηκαν. Όλα αυτά την προπερασμένη αυτοδιοικητική περίοδο.

Μέχρι πρόσφατα οι λακκούβες ήταν η Αχίλλειος Πτέρνα της Δημοτικής Αρχής. Θέμα χρημάτων είχε πει ο δήμαρχος. Τελευταία γίνεται σοβαρή προσπάθεια και το πρόβλημα βελτιώθηκε σημαντικά. Μέχρι και συγχαρητήρια από συμβούλους της μειοψηφίας λαμβάνει ο Βοργιαζίδης. «Λακκούβες είχαν να κλείσουν στην Πατρίδα από την περίοδο των κοινοτήτων. Μπράβο στον δήμο που άρχισε να τις κλείνει. Ελπίζω να τελειώσουν» σχολίασε ο Αντώνης Καγκελίδης.

Δυο φορές θα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Βέροιας. Μια από τους Τούρκους, στις 16 Οκτωβρίου και μια από τους Γερμανούς στις 29 Οκτωβρίου. Θα οριστεί και ως αργία η 29η Οκτώβρη;