Στο 1ο Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων ο Δήμος Βέροιας

Στις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου «1ο Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων» (1ST Forum of Chinese & Greek Municipalities: Creative Industries) που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και του Κινεζικού Συνδέσμου Φιλίας για τις Ξένες Χώρες και υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και οραματιστή και διοργανωτή τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, και η Δημοτική Σύμβουλος, Χριστίνα Γαϊτάνου.

Τη μεγάλη αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους 13 Περιφέρειες, 160 Ελληνικοί Δήμοι, 80 δήμοι της Κίνας και πλήθος Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.
Στόχος του φόρουμ είναι η ενίσχυση των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της οραματικής αναβίωσης του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού.

Τι είναι όμως η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» που διοργάνωσε «1ο Φόρουμ Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων»; Πρόκειται για μια οργανωμένη πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες στον τομέα του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού.