Σχέδιο Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ύψους 7εκ ευρώ καταθέτει για χρηματοδότηση ο δήμος Βέροιας - Ποιες περιοχές περιλαμβάνει

Σχέδιο για Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα κατατεθεί από τον δήμο Βέροιας για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια. Το έργο αφορά αστικά κέντρα της Περιφέρειας εκτός Θεσσαλονίκης και λαμβάνει υπόψη του διάφορα δημογραφικά, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά προβλήματα και παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας (από τις κ. Γεωργιάδου, Κατσαβουνίδου).

Η περιοχή εφαρμογής που προτείνει το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο (και το εμπορικό κέντρο με τους πεζοδρόμους όπου θα δημιουργηθεί ένα Open Mall), την περιοχή Τριποτάμου και τον Προμηθέα (αναβάθμιση παιδικών χαρών και δημιουργία χώρου άθλησης στα Εβραίικα). Μέσα σε αυτήν την περιοχή βρίσκονται οι ανακηρυγμένοι αρχαιολογική χώροι οι οποίοι καθιστούν την πόλη τουριστική και αναπτυσσόμενη.

Από τις 8 προτάσεις που θα κατατεθούν στην Περιφέρεια, προέγκριση θα λάβουν οι 3 ή 4 προτάσεις. Το ύψος της πρότασης είναι 7 εκατομμύρια ευρώ (21.8 εκ. Ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός της Περιφέρειας).