Δεν αλλάζουν οι αντιδήμαρχοι Βέροιας - Τα φαβορί για τις προεδρίες

Στην τελική ευθεία έχει περάσει ο "ανασχηματισμός" της διοίκησης του δήμου Βέροιας. Όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος Βέροιας, στις 5 Μαρτίου θα γίνουν μαζί με την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκλογές για τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων ενώ το Σάββατο στην κοπή βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου, ο κ. Βοργιαζίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση για τους αντιδημάρχους θα ανακοινωθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, πρόσωπα στις θέσεις αντιδημάρχων δεν θα υπάρξουν. Εκτός από την παραμονή του Βασίλη Παπαδόπουλου, στις θέσεις τους θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι. Εκεί που μπορεί να υπάρξουν αλλαγές είναι στα αντικείμενά τους, όπως για παράδειγμα το θέμα "αδέσποτα" πάει στην αντιδημαρχία Καθαριότητας από την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέτοιες αλλαγές μπορεί να υπάρξουν κι άλλες όπως για παράδειγμα όλο το κομμάτι "κοινωνική πολιτική" να το διαχειριστεί ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κορωνάς και ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ να αναλάβει όλο τον τομέα "Αθλητισμός".

Αναφορικά με την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί γνωστοποιήθηκε κι επίσημα η αλλαγή του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου. Κάποιοι στιγμή είχε ακουστεί έντονα το όνομα του Άρη Λαζαρίδη αλλά όπως όλα δείχνουν ο κ. Λαζαρίδης μένει αντιδήμαρχος και στην θέση του προέδρου θα επανέλθει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

Αναφορικά με τις θέσεις των προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, εκεί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Ορφανίδης θα είναι στην ΔΕΥΑΒ, και οι Γιώργος Κάκαρης, Λεωνίδας Ακριβόπουλος σε ΚΕΠΑ, ΔΗΠΕΘΕ (ίσως και το αντίστροφο για τους δυο συμβούλους) ενώ δεν θα θεωρήσουμε έκπληξη αν παίξει και το όνομα του Θωμά Αγγελίνα.

"Παίζουν" σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις στις Σχολικές Επιτροπές και στην Δημοτική Αστυνομία, με τα ονόματα των Δημήτρη Τραπεζανλή και Θανάση Σιακαβάρα να ακούγονται έντονα. Τέλος, η Μαρία Παπαϊωάννου θα παραμένει πρόεδρος στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό.