Μικρά μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Βολές από διαφορετικές κατευθύνσεις δέχθηκε ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Θέματα καθημερινότητας έθεσε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

«Συγκρουστείτε και βρείτε λύσεις σε θέματα όπως αδέσποτα, λακκούβες, νεκροταφεία. Επιθυμώ η θητεία της δημοτικής αρχής να είναι επιτυχημένα. Πρέπει να κάνετε τομές και να παράξετε έργο. Τίτλοι τύπου το καλό παιδί έρχονται και παρέρχονται» είπε ο πρώην Νομάρχης.

Στο θέμα με τις λακκούβες, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κλείνουν σε 1-2 μέρες και κάλεσε όσους διαπιστώνουν προβλήματα στο οδόστρωμα να καλούν την υπηρεσία.

«Τα αδέσποτα, με βάση τη νομοθεσία πρέπει να είναι έξω. Εμείς τα περισυλλέγουμε, τα τσιπάρουμε, τα στειρώνουμε και τα επιστρέφουμε στο φυσικό τους περιβάλλον» είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Σειρά πήρε ο Αντώνης Μαρκούλης ο οποίος άσκησε κριτική για την παρουσία Βοργιαζίδη - Ασλάνογλου στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει στην Βέροια ο Αρτέμης Σώρρας. «Δεν μπορεί να ευτελίζετε μια πόλη από τις ενέργειες του δημάρχου και τους αντιδημάρχου. Προσέτρεξαν στο μεγάλο φαγοπότι του Σώρα;» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης. «Πριν καταδικάσω κάτι πρέπει να ακούσω» απάντησε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου.

Κριτική ασκήθηκε και από "μέσα". Ο Γιώργος Κάκαρης μπορεί να μην ακολούθησε τον δρόμο Αγγελίνα - Χειμώνα (ανεξάρτητοι σύμβουλοι) μετά την μη αξιοποιήση του  από τον δήμαρχο αλλά εμφανίστηκε με κριτική διάθεση στην συνεδρίαση. Εκτός από το...χάος του πεζοδρομημένου κέντρου, ο κ. Κάκαρης αναφέρθηκε και στις σχέσεις ΚΕΠΑ - ΔΗΠΕΘΕ. ΜΕ αφορμή την συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με την Δημόσια Βιβλιοθήκη, ο κ. Κάκαρης άσκησε κριτική στην ΚΕΠΑ γιατί δεν συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ στην εβδομάδα θεάτρου.

«Η εβδομάδα θεάτρου και επί προεδρίας Κάκαρη στο ΔΗΠΕΘΕ, γινόταν από την ΚΕΠΑ» απάντησε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης.

Εκτός από την κριτική στην Δημοτική Αρχή, υπήρχαν και κάποια άλλα θέματα. Για παράδειγμα:

Ο Νίκος Μπέκης αναφέρθηκε στον πρόσφατο θάνατο συναδέλφου του εκπαιδευτικού (από τη Νάουσα) σε σχολική εκδρομή. "Η πολιτεία δεν κάλυψε ούτε τα έξοδα μεταφοράς του συναδέλφου που πέθανε εν ώρα εθελοντικής υπηρεσίας. Ούτε βρέθηκε κανείς στην κηδεία του" σχολίασε.

Απεργιακό κάλεσμα για την πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ (Πλατεία Ωρολογίου 10πμ) έκανε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

«Πρέπει να γίνουν από τον δήμο εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού» πρότεινε ο Αντώνης Καγκελίδης και πρόσθεσε κάτι ακόμη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κούτρα και την κ. Παπαϊωάννου για την προσφορά τους στους ασθενείς» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Αντώνης Καγκελίδης με αφορμή πρόσφατο περιστατικό που έζησε.