Ο δήμαρχος Βέροιας για τους συμβασιούχους στους δήμους και τα προνήπια

Ενημέρωση για δυο θέματα που αφορούν εργαζομένους στους δήμους έκανε στην προ ημερησίας ενημέρωσή του, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι αναμένεται η απόφαση για τους συμβασιούχους των δήμων. Η απόφαση διέρρευσε και μιλά για αντισυνταγματική την παράτασή τους και επιστροφή των χρημάτων από τους εργαζόμενους. «Το να ζητηθούν πίσω τα χρήματα από εργαζόμενους που εργάστηκαν δεν το κατανοούμε» σχολίασε ο δήμαρχος.

Για το θέμα που αφορά τα προνήπια σημείωσε ότι υπήρξε η ανακοίνωση ότι τα προνήπια θα πάνε στα Νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Υπήρξε η αντίδραση της ΚΕΔΕ διότι αν πάνε στα νηπιαγωγεία, θα συρρικνωθούν τα τμήματα των παιδικών και κάποιοι θα χάσουν τις θέσεις τους. Επίσης είναι κλειστά τα νηπιαγωγεία το καλοκαίρι ενώ και οι υποδομές δεν φτάνουν».

Τέλος, για τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, αναφορικά με αυτά που αφορούν τους δήμους, ο κ. Βοργιαζίδης είπε: «Τροποποιούνται τα χρήματα που δίνει το κράτος στην Τ.Α.. Συγκεκριμένα το συνολικό ποσό δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 3,4 δις ανά έτος. Αυτά παίρνει και τώρα η αυτοδιοίκηση αλλά σύμφωνα με το νόμο το ποσό αυτό μπορούσε να φτάσει τα 5 δις. Με αυτό το νόμο μας λένε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Νομιμοποιείται δηλαδή η περικοπή. Ακόμη απαιτούν υψηλό πλεόνασμα από τους ΟΤΑ και τέλος το 2018 και 2019 οι προσλήψεις στους δήμου θα είναι μηδενικές».