Βοργιαζίδης: "Ενίσχυση του νοσοκομείου Βέροιας και να βγουν από την κυκλοφορία τα...σαπάκια"

dimotiki sigi

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τα θύματα του Κυριακάτικου πολύνεκρου τροχαίου στην Εγνατία. Για το πολύνεκρο τροχαίο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σχολίασε:

"Ήταν πολύ οδυνηρό. Δεν μπορώ να φανταστώ το γεγονός να είχαμε κακό καιρό και ο κόσμος να ήταν μέσα στα αυτοκίνητα. Πρέπει να πούμε στους κυβερνώντες ότι το νοσοκομείο της Βέροιας δεν είναι ένα απλό επαρχιακό. Είναι δίπλα στην Εγνατία και δυο φορές το τελευταίο διάστημα είχαμε πολύνεκρα δυστυχήματα. Δεν πρέπει να μπαίνει το νοσοκομείο της Βέροιας σε τοπική ή χωρική αντιπαράθεση. Πρέπει να ενισχυθεί για να εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά. Επίσης υπάρχουν παμπάλαια φορτηγά που κυκλοφορούν στην χώρα κι έχουν όλα αυτά τα προβλήματα. Οι ιθύνοντες θα πρέπει να το δουν και τα...σαπάκια να μην κυκλοφορούν στους δρόμους".

Την οργή του για τα μέτρα ασφαλείας στην Εγνατία, τις ελλείψεις στο νοσοκομείο εξέφρασε ο Νίκος Μπέκης και τόνισε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Υπάρχει θλίψη για το συμβάν, σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης. "Θα πρέπει να καυτηριάσουμε την εγκληματική αμέλεια της Εγνατίας Α.Ε. Χρηματοδοτείται για να ελέγχει την ασφάλεια στην κίνηση του δρόμου. Έπρεπε να εκτρέψει την κυκλοφορία. Το Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλλει την Εγνατία, να κλείσει την Εθνική Οδό ως διαμαρτυρία, να απαιτήσει απόδοση των ευθυνών". Για το Νοσοκομείο Βέροιας, ο κ. Μαρκούλης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αναφορά στο ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν αντέδρασε στην καρατόμηση των αρμοδιοτήτων του Νοσοκομείου. "Να καταγγείλουμε τις περικοπές της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας" πρόσθεσε ο κ. Μαρκούλης.