Μικρά - Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Εγκαινιάστηκε η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κοζάνη ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Ο δήμος Βέροιας οδηγώντας τα σκουπίδια του στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, ξοδεύει τα μισά χρήματα από το αν τα πήγαινε σε μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ακόμη ότι η μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κοζάνης έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και το επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει αν τα σκουπίδια μεταφερθούν σε άλλο ΧΥΤΑ ή στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη.

**********

Τον δωρητή Γιάννη Κούσιο θυμήθηκε ο Αντώνης Καγκελίδης, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του. «Ας ολοκληρωθεί το έργο της δωρεάς για να αναπαυτεί η ψυχή του» είπε ο κ. Καγκελίδης.

**********

Οι αγρότες είναι σε απόγνωση εξ αιτίας των χαμηλών τιμών των ροδάκινων, είπε ενημερωτικά στην συνεδρίαση ο Μάκης Αγγελίνας και πρόσθεσε ότι οι τιμές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Ο κ. Αγγελίνας είπε ακόμη εκτός από το εμπάργκο της Ρωσίας, τα τοπικά προϊόντα δεν μπορούν να μπουν ούτε στην αγορά της Γερμανίας.

**********

Για τα αφρόντιστα οικόπεδα, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι μετά από επιστολή στον ιδιοκτήτη μπορεί να μπει αυτεπάγγελτα ο δήμος και να καθαρίσει. «Μέχρι τώρα, δεν χρειάστηκε, μετά από επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, υπήρχε ανταπόκριση» είπε ο κ. Παπαδόπουλος με αφορμή θέμα με οικόπεδο που έχει μείνει χωρίς φροντίδα και με πολλά χόρτα.

**********

Για τους κάδους απορριμμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τρεις φορές την εβδομάδα συνεργείο του δήμου πλένει κάδους αλλά σε πολλές περιπτώσεις δημότες αποθέτουν σκουπίδια χωρίς να δέσουν την σακούλα και τα ζουμιά λερώνουν.

**********

Για την παιδική χαρά στο Σέλι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχει πιστοποιημένα όργανα αλλά επειδή δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, θα προστεθούν και άλλα παιχνίδια.

**********

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, θα γίνουν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας, γνωστοποίησε ο κ. Κορωνάς.

**********

Την αλλαγή της σημαίας στον 3ο Παιδικό Σταθμό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, μετά την γνωστοποίηση του θέματος από ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Μιχαηλίδη στο Facebook. «Θα μπορούσε ο κ. Μιχαηλίδης ή ο κ. Πατσίκας να ενημερώσουν με ένα τηλεφώνημα στον πρόεδρο και να γίνει άμεση αντικατάσταση. Είναι μάλλον το ευχαριστώ του κ. Μιχαηλίδη στην προσπάθεια της Διευθύντριας του Παιδικού να συγκεντρώσει στοιχεία για να αποφύγει καταλογισμό, με αφορμή έρευνα που γίνεται στον παιδικό για τα πεπραγμένα του 2009, όταν πρόεδρος ήταν ο κ. Μιχαηλίδης».

**********

Από τις βολές του Στέργιου Διαμάντη δεν ξέφυγε ούτε ο Ζήσης Πατσίκας. «Πριν κάποια χρόνια, ο δήμος ξόδεψε 50-70 χιλιάδες για το παγοδρόμιο που έστησαν ιδιώτες και ο δήμος έπρεπε να πάρει πίσω 1000 ευρώ και πέντε κοτέτσια. Δυο πολίτες της Βέροιας ευνοήθηκαν από αυτό. Το θέμα πέρασε ομόφωνα, διότι οι μισοί ήταν για τον Φιλιππίδη και οι άλλοι για τον Πατσίκα.