Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Επεισοδιακή η συζήτηση για το φεστιβάλ στα Πλατάνια της Βεργίνας

Επεισοδιακή ήταν η συζήτηση για το Φεστιβάλ στα Πλατάνια της Βεργίνας, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας από τον Γιώργο Γουλτίδη, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Παρέμβαση στο θέμα έκανε και δημότης Βεργίνας, ο οποίος άδειασε ως διαμαρτυρία εντός κι εκτός του δημαρχείου σακούλες με σκουπίδια.

"Θερινά ανάκτορα των Εξαρχείων έγιναν τα Πλατάνια στην Βεργίνα. Νοσηρή η κατάσταση. Ανάστατο το χωριό, χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας. Μαζεύτηκαν πολλά σκουπίδια. Δεν πρέπει να τον παραχωρήσουμε ξανά" είπε ο κ. Γουλτίδης. 

«Νοσηρή είναι η λογική του απόλυτου όχι. Ακούσατε πριν από τους κ. Πατσίκα, Καγκελίδη, για τα οφέλη της επένδυσης στον πολιτισμό. Σε επόμενα αιτήματα μπορούμε να θέσουμε κάποιους περιορισμούς για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι. Την συγκεκριμένη περίοδο πλημμύρισε η Βεργίνα νιάτα και τα μαγαζιά δούλεψαν. Όταν μαζεύεται τόσο μεγάλος αριθμός νέων, θα υπάρξουν και κάποια παρατράγουδα» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης.

Στην συζήτηση, τον λόγο ζήτησε και πήρε πολίτης της Βεργίνας ο οποίος ανέδειξε προβλήματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο του φεστιβάλ, όπως πχ η καθαριότητα και ως διαμαρτυρία άδειασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σακούλα με σκουπίδης. Ο δημότης εκτός από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πάρκαρε με το αυτοκίνητό του στην είσοδο του Δημαρχείου και άδειασε σκουπίδια στην εξώπορτα (φωτο). "Η ενέργεια είναι καταδικαστέα" σχολίασε ο κ. Γουλτίδης. "Μας προσβάλει όλους αυτή η ενέργεια. Ο κ. δεν ήρθε να μας πει ότι υπάρχουν σκουπίδια. Ήρθε να μας πει ότι ξεχάστηκαν τέσσερις σακούλες μαζεμένα σκουπίδια και ήρθε και τις άδειασε στο Δημαρχείο" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

skoupidia

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βεργίνας Μανόλης Εμμανουηλίδης τόνισε: «Ο χώρος καθαρίστηκε με καθυστέρηση τριών ημερών. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα σκουπίδι. Η Βεργίνα τείνει να γίνει χωριό συνταξιούχων. Πολύς κόσμος στο φεστιβάλ. Προβλήματα υπήρχαν αλλά το 90% των κατοίκων θέλει το φεστιβάλ. Δούλεψε πολύς κόσμος με αυτό το φεστιβάλ» τόνισε ο πρόεδρος της Βεργίνας.

«Τη νέα χρονιά, αν τεθεί ξανά το θέμα, προτείνω στον πρόεδρο της Βεργίνας να κάνει μια γενική συνέλευση» πρόσθεσε ο δήμαρχος.