Logo

Μικρά μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων σχολίασε στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. "Είδαμε και μου έκανε εντύπωση, μόνο δυο επιτυχόντες στην Ιατρική. Δεν ξέρω αν υπήρξε αυστηρή βαθμολόγηση ή αν ήταν κακή χρονιά. Ήταν πρωτοφανές να περάσουν μόνο δυο παιδιά στην Ιατρική" σχολίασε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ζημιές που έγιναν στον ανελκυστήρα της Ελιάς, που θα εξυπηρετήσει το πάρκιγνκ κάτω από την Λεωφόρο Στρατού. "Έγιναν πάλι νέες ζημιές στον ανελκυστήρα της Ελιάς, την 16η Αυγούστου. Τον θεωρούν κάποιοι παιχνίδι ή δεν θέλουν να λειτουργήσει; Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Η Βέροια είναι μικρή" είπε ο δήμαρχος. «Ρωτήσαμε τον κ. Λαζαρίδη για τα μέτρα ασφαλείας και μας είχε πει ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα. Να που χρειάζεται. Να μην φτάσουμε να θρηνήσουμε κανένα παιδί – θύμα από την χρήση» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης. «Η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής και αυτό δεν έχει να κάνει με τους βανδαλισμούς»  απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

Πλειάδα ψευδώνυμων καταγγελιών κατήγγειλε ο δήμαρχος Βέροιας. "Υπάρχει πλειάδα ψευδώνυμων καταγγελιών. Δεν μας ανησυχεί, γιατί ο δήμος είναι καθαρός. Θέλω να πω στον συντάκτη τους, ότι έτσι δεν θα γίνει δήμαρχος ποτέ" τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Μια σειρά ερωτήσεις κατέθεσε στον δήμαρχο ο Γιάννης Παπαγιάννης αλλά δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί ο κ. Παπαγιάννης κάνει ερωτήσεις και δεν κάθετε να ακούσει τις απαντήσεις» απάντησε ο δήμαρχος

Το θέμα με το ερώτημα που κατέθεσε στον δήμο για το ποιων δημοτικών συμβούλων συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν σχέση εργασίας με τον δήμο, ανέδειξε ο Αντώνης Μαρκούλης. «Δεν αρνήθηκε η υπηρεσία να μου απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν συγγενείς δημοτικών συμβούλων με σχέση εργασίας στον δήμο αλλά μου απάντησε γενικόλογα ότι πρέπει να ερωτήσω ξεχωριστά για κάθε σύμβουλο. Οι πολίτες αυτής της πόλης έχουν το δικαίωμα πληροφόρησης, ειδικά όταν κάθε σπίτι έχει και έναν άνεργο» τόνισε ο κ. Μαρκούλης. 

«Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία και με χιλιάδες εκπαιδευτικούς ανέργους. Στο χέρι του λαού να αλλάξει την κατάσταση μέσα από τους αγώνες» υπογράμμισε ο κ. Μελιόπουλος.

"Ποια η θέση της ΔΕΥΑΒ για την έλλειψη νερού που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές του δήμου και ειδικά στον συνοικισμό του Αγίου Νικολάου" ρώτησε ο κ. Μελιόπουλος. «Διακοπές νερού γίνονται σε πολλά σημεία, όταν δεν φτάνει το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες. Όταν μια πηγή δίνει 25 κυβικά και η ζήτηση είναι 40 κυβικά, κάνουμε διακοπή κάποιες ώρες το απόγευμα για να γεμίσουν οι δεξαμενές. Ο Άγιος Νικόλαος είναι πρωταθλητής στις παράνομες παροχές. Αν ο κ. Μελιόπουλος ξέρει σημεία που δεν φτάνει το νερό, ας μας το υποδείξει να πάμε νερό κι εκεί» απάντησε ο κ. Ορφανίδης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

"Ποιος κάνει «ταμείο» στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τις βραδιές που σερβίρεται φαγητό" ρώτησε ο κ. Πατσίκας. «Τα έσοδά μας είναι από τις χορηγίες. Με αυτά αγοράσαμε κρέατα και ποτά. Τα έσοδα τα διαχειρίζεται η επιτροπή του φεστιβάλ» απάντησε ο κ. Λυκοστράτης.

Μόνο θετικά αποτελέσματα φέρνει η επένδυση στον πολιτισμό σχολίασε ο κ. Καγκελίδης ενώ ο κ. Πατσίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διοργάνωση. "Χρειάζεται λίγη ακόμη δουλειά και λίγη στήριξη παραπάνω. Οι υπεύθυνοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και κάθε χρόνο θα πηγαίνει καλύτερα" πρόσθεσε ο κ. Καγκελίδης.

"Ο δήμος και οι δημότες έζησαν ημέρες παράδοσης. Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πέρσι και πρέπει να συνεχιστεί. Η παράδοση ενώνει και μεταφέρει αξίες" σχολίασε η Πετρούλα Παπαδήνα για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

"Πώς επιλέχτηκε η Σφηκιά και όχι για παράδειγμα τα Ριζώματα" ρώτησε για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ο Θανάσης Αποστολόπουλος. «Τα Ριζώματα δεν έχουμε πολιτιστικό σύλλογο. Είπαμε όχι στο Δάσκιο γιατί είναι μακριά και αποφασίσαμε Σφηκιά γιατί ήταν πιο κοντά στην Βέροια» απάντησε ο κ. Λυκοστράτης.

"Η απένταξη έργου 900.000 ευρώ αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα. Μιλάω για το έργο του βιολογικού Πολυδενδρίου. Τι έγινε με την ΕΔΕ και ποια απόφαση πήρε η ΔΕΥΑΒ" έθεσε ο κ. Καγκελίδης. «Το θέμα αυτό το έβαλε και ο εισαγγελέας στο αρχείο. Διαβάζοντας την ΕΔΕ δεν κατάλαβα αν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς» απάντησε ο κ. Ορφανίδης. «Το έργο χάθηκε και δεν φταίει κανείς;» είπε ο κ. Καγκελίδης. «Το έργο απεντάχθηκε λόγω της υπουργικής απόφασης για μη χρηματοδότηση τέτοιων έργων για περιοχές με κατοίκους με λιγότερο από 2000 κατοίκους» πρόσθεσε ο κ. Ορφανίδης. «Στην ΕΔΕ εγώ και ο κ. Γουλτίδης ψηφίσαμε ότι υπήρχαν πειθαρχικά παραπτώματα» σημείωσε ο κ. Μωυσιάδης, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Ο Δασικός Συνεταιρισμός Γεωργιανών, μέσα στα έργα που υλοποίησε, σε συνεργασία με τον δήμο και δυο εταιρειών έχει κάνει ένα γήπεδο μπάσκετ Ολυμπιακών προδιαγραφών. Τα εγκαίνια θα γίνουν την άλλη Τετάρτη, στις 5.30μμ, με αγώνα Φιλίππου – ΑΟΚ, ενημέρωσε το σώμα ο κ. Σοφιανίδης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μετά την καλοκαιρινή κακοκαιρία και τις χαμηλές τιμές ανέδειξε ο Μάκης Αγγελίνας ο οποίος τόνισε ότι οι παραγωγοί ροδάκινου θα έχουν έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά τους. Ο κ. Αγγλίνας μίλησε και για την αισχροκέρδεια που παρατηρήθηκε όταν ροδάκινα πουλήθηκαν 0,20 ευρώ και στα μανάβικα πουλήθηκαν 2 ευρώ.

Για τον κίνδυνο να παραμείνει η περιοχή του δήμου Βέροιας εκτός από το αρδευτικό δίκτυο που θα γίνει δεξιά από την κοίτη του Αλιάκμονα έκανε λόγο ο Γιώργος Γουλτίδης επειδή ο δήμος δεν υπέγραψε την σύμφωνο συνεργασίας. "Δεν θα μείνουμε απότιστοι. Δεν υπογράψαμε το σύμφωνο διότι βάλαμε κάποιους όρους. Σοβαρό για εμάς είναι και το πρόβλημα άρδευσης αριστερά της κοίτης του Αλιάκμονα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μείνουμε απότιστοι" απάντησε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

Τα λύματα του Πανοράματος οδεύουν πλέον στον Βιολογικό της Βέροιας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης. "Ήταν μια πληγή για την Βέροια. Μέχρι σήμερα οδηγούνταν σε ρέμα" σχολίασε ο κ. Ορφανίδης.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb