Logo

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς σπουδαίες ειδήσεις κύλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Λίγα τα ζητήματα και στην προ ημερήσια συζήτηση. Ας δούμε μερικά από αυτά που τέθηκαν:

«Πιστεύω ότι θα ακυρωθεί η δήλωση πόθεν αίσχες στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αν και κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν και έκαναν» είπε ο Γιώργος Σοφιανίδης, απαντώντας σε θέμα που έβαλε ο Νίκος Μπέκης. Η επιτροπή δεν διαχειρίζεται χρήματα, συμβουλευτικός ο ρόλος της, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος για υποβολή τέτοιας δήλωσης.

Την δυνατότητα των μαθητών λυκείου της Βεργίνας να επιλέγουν λύκειο της Βέροιας και να μπορούν να μετακινηθούν από το λύκειο Μελίκης υποστήριξε ο τοπικός πρόεδρος Μανώλης Εμμανουηλίδης. "Αυτονόητη η δυνατότητα επιλογής των μαθητών της Βεργίνας να επιλέξουν Λύκειο, στην Μελίκη ή στην Βέροια" σχολίασε ο Άρης Λαζαρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη, οι μαθητές της Βεργίνας που ακολουθούν το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται υποχρεωτικά στο σχολείο της Μελίκης και δεν μπορούν να μετεγγραφούν σε ΓΕΛ της Βέροιας για να συνδυάσουν την φοίτησή τους εκεί με άλλες δραστηριότητες (πχ φροντιστήρια).

Έγινε ασφαλτόστρωση γύρω από το σχολικό συγκρότημα στα Γιοτζαλίκια. Σε επόμενη φάση, θα γίνει η σύνδεση με την περιοχή Βίλας Βικέλα. Έγινε μια διάνοιξη και μέσα στον χρόνο θα ολοκληρωθεί το έργο είπε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

«Είμαστε σε θέση να κλείνουμε άμεσα μικρές λακκούβες» είπε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος κι έφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες παρεμβάσεις στον Τρίλοφο.

Εντολή αποκατάστασης στις φθορές που έχουν υποστεί τα σανίδια της πεζογέφυρας της οδού Θερμοπυλών αλλά και τα αντίστοιχα σανίδια στην πλατεία Ωρολογίου είπε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος. Νωρίτερα, ο Γιώργος Μελιόπουλος κατήγγειλε ότι την Δευτέρα ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε στην πεζογέφυρα (εξ αιτίας των φθορών στα σανίδια) και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Μέχρι τον Αύγουστο οι δήμοι μπορούσαν να αναθέτουν ξεχωριστά σε κάθε δημοτική ενότητα παρόμοιο έργο ενώ από τον Αύγουστο και μετά αυτό δεν επιτρέπεται. Αυτό απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος σε ερώτηση του Αντώνη Μαρκούλη. Νωρίτερα ο κ. Μαρκούλης είχε ρωτήσει αν μπορεί να δήμος να σπάει ένα έργο ανά δημοτική ενότητα για να κάνει απευθείας ανάθεση.

Υπάρχουν προβλήματα στην καθαριότητα παραδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος απαντώντας στον κ. Κάκαρη. «6500 κάδοι δεν βρωμάνε όλοι. Αν τον κάδο τον συμπεριφερόμαστε σαν το σπίτι μας, δεν θα βρομάει κανένας. Σήμερα τα παιδιά βγήκαν στην πόλη. Ξέρετε τι την έκαναν την Ελιά; Χάλια» είπε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα πράγματα. Ο κ. Κάκαρης είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν κάδοι χωρίς καπάκια και κάποιοι που αναδύουν πολύ άσχημη μυρωδιά. «Ο κ. Κάκαρης βλέπει και μυρίζει πράγματα που δεν μπορούσε να μυρίσει το 2015 και το 2016. Όλοι κρινόμαστε» σχολίασε ο δήμαρχος.

Καυγάς χωρίς σπουδαίο λόγο σημειώθηκε κατά την διάρκεια των προ ημερησίας θεμάτων. Ο Γιώργος Μελιόπουλος έθεσε σχολικά προβλήματα με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς. Θ Θανάσης Σιακαβάρας απάντησε ότι "τώρα τα θυμήθηκε τα προβλήματα", ο Μελιόπουλος αντέδρασε, ο καυγάς γενικεύτηκε και προκάλεσε αποχωρήσεις.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb