Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τον θάνατο του Δημήτρη Μπούρα

bouras

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Έφυγε από τη ζωή ,ο αγωνιστής της αριστεράς Δημήτρης Μπούρας. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Σάββατο 18/10 ,ώρα 11π.μ, στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου Βέροιας.

 

O Δημήτρης Μπούρας γεννήθηκε το 1929 στο Πύθειο Έβρου. Από τα παιδικά του χρόνια βίωσε τις διώξεις της μεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου. Στη περίοδο της γερμανικής κατοχής συμμετείχε στην εθνική αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Στη συνέχεια κάτω από το βάρος των φασιστικών διώξεων ,εντάχθηκε στο Δ.Σ.Ε ,του οποίου υπήρξε μαχητής. Με το τέλος του εμφυλίου παίρνει το δρόμο της προσφυγιάς, πρώτα στη Τασκένδη και ύστερα στη Πολωνία .Μέλος του γραφείου Πολωνίας του ΚΚΕ μέχρι το 1968, όταν τάχθηκε με το Γραφείο Εσωτερικού. Επαναπατρίσθηκε το 1982 και εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτ. (μέλος της Κ.Ε),στη συνέχεια στην ΑΚΟΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το θάνατό του.

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε ανυποχώρητος και συνεπής αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης ,των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού. Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια

Καλό ταξίδι σύντροφε Μήτσο".