Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο στελεχών της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί η ΝΕ σε υπηρεσίες, συλλόγους και μαζικούς φορείς του νομού.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Κ. Καπουρτίδης Χαράλαμπος, ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία, την δράση της καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους.

Για τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας ενημέρωσε τα στελέχη της ΝΕ, που αφορούν την ρύθμιση της κυκλοφορίας, τον έλεγχο των καταστημάτων για τραπεζοκαθίσματα, διατήρηση της κοινής ησυχίας, τον έλεγχο των πινακίδων για την εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη και τον έλεγχο κατοικιών για τη ρίψη βοθρολυμμάτων σε φρεάτια όμβριων υδάτων, την στάση και στάθμευση των οχημάτων, την επίδοση εγγράφων κλπ.

Ο κ. Καπουρτίδης τόνισε ότι η υπηρεσία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγεία των πολιτών και σε προβλήματα που υπάρχουν κατά την καθημερινή κίνηση των οχημάτων στην πόλη της Βέροιας.
Επεσήμανε την αποτελεσματικότητα, παρ΄όλο το μικρό αριθμό εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά για την περίπτωση του παραεμπορίου ότι ''το παραεμπόριο στην Βέροια έχει τελειώσει΄΄ .

Αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την αστυνομία ακόμη και για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αστυνομία ζήτησε να απελευθερωθεί προσωπικό από την περιφέρεια και από τις φυλακές ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό της. Επίσης ζήτησε να μην κρατούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί με την διαδικασία του αυτόφωρου κατά την άσκηση των καθηκόντων, σε περίπτωση καταγγελιών, να δοθούν αμυντικά μέσα (χειροπέδες, γκλοπς) για να μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, να αλλάξει το σήμα που φέρουν στην στολή τους και να υπάρξει εκπαίδευση για το προσωπικό. Δύο άλλα ζητήματα που έθεσε προς επίλυση ήταν να υπάρχει online σύστημα για τον έλεγχο των αυτοκινήτων και να δοθεί ερμηνευτική διάταξη στο νομοσχέδιο 4483 που αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων.

Τέλος πρότεινε να μπει στα σχολεία μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής λέγοντας ότι υπάρχει η διάθεση από την υπηρεσία να ανταποκριθεί για την διεξαγωγή τους.

Ο Συντονιστής της Ν.Ε Κωστόπουλος Τάσος στην παρέμβαση του τόνισε ότι το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας κρίνεται θετικό. Συνεχίζοντας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ισονομία και ισότητα όλων των πολιτών ως προς την άσκηση των καθηκόντων της υπηρεσίας. Κλείνοντας εξέφρασε την συμπαράσταση και την βοήθεια της οργάνωσης προς την Δημοτική Αστυνομία.

Τα στελέχη της ΝΕ που παρίσταντο στην επίσκεψη ήταν ο Κόντογλου Νέστορας, ο Καραγιάννης Αντώνης, ο Μελιόπουλος Κώστας καθώς και η εκπρόσωπος του γραφείου της βουλευτού Ημαθίας Φρόσως Καρασαρλίδου , Κική Καλιάνη.