Μικρά μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς πολλά θέματα η προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Συγκεκριμένα προέκυψαν τα παρακάτω:

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο η εκδήλωση προβολής της Ημαθίας (Imathia Quality). «Είναι μια πρώτη συντονισμένη προσπάθεια εξωστρέφειας της Ημαθίας. Στόχος να δείξουμε ποια είναι η Ημαθία, πολιτιστικά, τουριστικά και γαστρονομικά» σχολίασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο δήμαρχος Βέροιας ήταν στο αδελφοποιημένο Ούσιτζε της Σερβίας. Μέσα σε όλα, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. «Ξέρουμε ότι οι Σέρβοι θέλουν τις παραλίες αλλά και η περιοχή μας έχει ομορφιές και να γίνει ενδιάμεσος σταθμός» σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα συνεργασιών στον τομέα της παιδείας.

Θέμα ασφαλείας στην Πλατεία Καρατάσου έθεσε ο σύμβουλος Λεωνίδας Ακριβόπουλος. Από την μια πλευρά (Μ. Αλεξάνδρου) δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οχήματα. «Να ασκηθεί πίεση ώστε αυτή η κατάσταση να μην συνεχιστεί» σημείωσε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος.

Στο θέμα της κατασκευής αιολικού πάρκου στο Βέρμιο αναφέρθηκε ο Ζήσης Πατσίκας. Συγκεκριμένα, με αφορμή την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κίνηση πολιτών για το θέμα, πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να οργανώσει με εκδήλωση ενημέρωσης καλώντας στέλεχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. «Άλλο αιολικό πάρκο και άλλο αιολική αποικία» σχολίασε ο κ. Πατσίκας. «Καλοδεχούμενη η πρόταση του κ. Πατσίκα. Έχει ζητηθεί από την κ. Τσαπαρόπουλο μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με καλεσμένους όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ενημερωθούμε» απάντησε ο δήμαρχος.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νέα μελέτη της Γέφυρας Κούσιου έκανε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης, υποστηρίζοντας ότι πριν την αποδοχή έπρεπε να προηγηθεί η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Η προσφυγή απορρίφθηκε και ο κ. Γουλτίδης προσέφυγε στην Επιτροπή του Άρθρου 152. Η προσφυγή συζητήθηκε και αναμένεται η απόφαση. Το θέμα θίχτηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη ο οποίος στάθηκε στην παρουσία δικηγόρου από την πλευρά Γουλτίδη και ρώτησε αν είναι αντιπολιτευτική τακτική της παράταξης. Ο κ. Γουλτίδης στην απάντησή του σημείωσε ότι θεωρεί την διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα της μελέτης λάθος γι αυτό έκανε τις προσφυγές ενώ για την παρουσία δικηγόρου εξήγησε ότι ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Καραπαναγιωτίδη (Μπιλέκας) και κατ’ επέκταση μέλος της παράταξης. «Ο κ. Γουλτίδης προσπαθεί να καθυστερήσει την έναρξη εργασιών της Γέφυρας και αυτό είναι άσχημο» σχολίασε ο δήμαρχος.

Συνεχίζονται οι ψευδώνυμες καταγγελίες εις βάρος του δήμου Βέροιας είπε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος. Προέρχονται συνήθως από «κατοίκους» συγκεκριμένης περιοχής της Θεσσαλονίκης οι οποίοι καταγγέλλουν ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Βέροιας (2007 – 2011) γύρω από έργα όπως πχ το κολυμβητήριο. Οι καταγγελίες αυτές δημιουργούν φόρτο εργασίας στην υπηρεσία του δήμου διότι καλείται να συγκεντρώσει στοιχεία για να τα αποστείλει στην Εισαγγελία. «Πριν μήνες δημοτικός σύμβουλος ζήτησε και πήρε στοιχεία γι αυτά τα έργα. Τα στοιχεία των ψευδώνυμων καταγγελιών, υπάρχουν μέσα στους φακέλους που του δόθηκαν» σχολίασε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Στις 29 Οκτωβρίου θα περάσει από την Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης.