Συνάντηση Βοργιαζίδη - Κονιόρδου για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας - Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης οι Δίδυμοι Λουτρώνες

Συνάντηση για το θέμα της αναοριοθέτηση του αρχαιολογική χώρου Βέροιας έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή με την Υπουργό Λυδία Κονιόρδου, παρουσία των βουλευτών Ημαθίας και υπηρεσιακών στελεχών. Η κ. Κοτταρίδη ανέπτυξε το ιστορικό και ακούστηκαν τα επιχειρήματα των δυο πλευρών.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος είπε: «Αυτό που μπορούμε να πούμε ότι το Υπουργείο δεν δέχθηκε κάποια πράγματα από τον κ. Μπαλτά για τις τρεις ζώνες. Υπήρξε ένα κομμάτι που συμφωνήσαμε και είναι η ανάγκη γύρω από τα μνημεία να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και θα δουλευτεί από το Υπουργείο. Την τάξη την θέλουμε όλοι. Συνεχίζουμε να διαφωνούμε στο θέμα της αναοριοθέτησης. Η αρχαιολογική υπηρεσία επιμένει ότι θέλει την αναοριοθέτηση για τον έλεγχο των ανασκαφών. Η επιλογή της αναοριοθέτησης έγινε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε συνεργασία με το Υπουργείο. Καλέσαμε την υπουργό στην Βέροια και από τον καινούργιο χρόνο την περιμένουμε στην Βέροια για διαβούλευση με τους φορείς».

Η Υπουργός ενημέρωσε ότι ενέκρινε την ένταξη των Δίδυμων Λουτρών σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. «Είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Κι εμείς έχουμε προβλέψει χρήματα για την διαμόρφωση του αύλειου χώρου» σχολίασε ο δήμαρχος.