Βοργιαζίδης: "Βροχή ενός έτους έπεσε σε δυο ημέρες"

Ποσότητα νερού ενός έτους έπεσε στην περιοχή μας το βροχερό διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου. Αυτό είπε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και επικαλέστηκε στοιχεία των σταθμών που κάνουν τις μετρήσεις.

Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στα Πιέρια (αγροτικές και δημοτικές οδούς, υπόγεια κατοικιών), στην Βεργίνα, την Μέση, την Λυκογιάννη και το Κυδονοχώρι. Ο δήμαρχος είπε ότι άμεσα έγιναν επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες (πέντε διαφορετικοί φορείς παρεμβαίνουν στην καταγραφή και αποζημίωση ζημιών).

«Μάλλον η κλιματική αλλαγή δεν θα αφήσει ανενόχλητους και εμάς. Πρέπει να γίνει νέα μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να καθίσουμε μαζί και να δούμε τι θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά. Στην Τάφο 66, πέφτουν αποστραγγιστικές τάφροι. Όταν η στάθμη ανέβει, η είσοδος στην Τάφρο 66 κλείνει και έχουμε πλημμύρες» σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Γουλτίδη για λαϊκισμό μετά από σχόλιο του τελευταίου για ευθύνες του δήμου σε αντιπλημμυρική τάφρο που την ευθύνη έχει η Περιφέρεια.

«Το 2015 η κυβέρνηση με έγγραφό της ξεκαθάρισε ότι ο καθαρισμός των αρδευτικών και στραγγιστικών είναι ευθύνη των δήμων. Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις» απάντησε ο κ. Γουλτίδης. «Όταν κάνεις ένα λάθος ή θα βγεις να ζητήσεις συγνώμης ή συνεχίζεις να ρίχνεις λάσπη. Η ευθύνη της τάφρου είναι της Περιφέρειας αλλά λέω ότι δεν φταίνε επειδή το νερό ήταν πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Να γίνει μια καταγραφή ώστε να εντοπιστούν τα μπαζωμένα ρέματα, ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης.