Βέροια: συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για φιλανθρωπικό σκοπό

Τη Διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία ξεκίνησε ο ΦΟΔΣΑ με τίτλο: « Χάρισε ένα δώρο σε ένα άγνωστο φίλο σου» Παιχνίδια και βιβλία δεν είναι σκουπίδια, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιφέρειας».

Κεντρική ιδέα είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, που θα χαριστούν από τα παιδιά και θα δοθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, η σε άπορες οικογένειες (δίκτυα αλληλεγγύης). Η πρόταση του ΦΟΔΣΑ στοχεύει στην προβολή της έννοιας της επανάχρησης αλλά και στην διοργάνωση μιας φιλανθρωπικής δραστηριότητας με την ευκαιρία των εορτών. Ταυτόχρονα με την προσπάθεια αυτή θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην έννοια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην πράξη.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνετε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Παιδιά που έχουν στερηθεί τη χαρά ενός δώρου και δεν έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν για αυτό ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία των Δήμων της Περιφέρειας ξεκινά κύκλο δράσεων με δεύτερο σταθμό το Νομό Ημαθίας στις 10 Ιανουαρίου η δράση θα υλοποιηθεί στο Δήμο Νάουσσας στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, Αίθουσα ΕΡΙΑ και στις 12 Ιανουαρίου στο Δήμο Βέροιας στην Πλατεία Δημαρχείου ενώ θα συνεχίσει ο κύκλος των δράσεων στους υπόλοιπους νομούς που θα διαρκέσει έως τέλος Ιανουαρίου.