Μελιόπουλος: "Μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια"

Την θέση της για το Μακεδονικό ζήτημα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας και ο σύμβουλός της Γιώργος Μελιόπουλος, με αφορμή την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

"Η αναζωπύρωση της ονοματολογίας για το Σκοπιανό και οι μικροκομματικές επιδιώξεις που εκδηλώνονται απ' όλες τις πλευρές, δεν πρέπει να κρύψουν ότι βασική κοινή επιδίωξη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση είναι η όποια επίλυση του ζητήματος να συνδεθεί με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που ήταν κι είναι οι βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, πολέμων κι αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα με την επιδίωξή τους αυτή είναι ξεκάθαρη και η προσπάθεια που γίνεται για να πείσουν ότι οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί σχηματισμοί όπως ΝΑΤΟ και ΕΕ λειτουργούν προς το συμφέρον των λαών και ότι βάζοντας τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ενώ ο καημός τους είναι και το δηλώνουν έτσι ακριβώς να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εργαζόμενων προς τις λυκοσυμμαχίες της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την ξεκάθαρη θέση: Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα Μακεδονία και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Με βάση όλα τα παραπάνω, χρειάζεται ο λαός να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να βρίσκεται σε εγρήγορση, απορρίπτοντας τους πανηγυρισμούς και τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, που κρύβουν το πραγματικό υπόβαθρο των διευθετήσεων στα Βαλκάνια, για να στρατεύουν το λαό στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, για να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ".